Fodtræning

Styrk dine fødder og ben med simpel træning.
Fodskader kan skabe komplikationer og problemer i hverdagen. Med simple øvelser, som du kan lave derhjemme hver dag, kan du styrke dine fødder, ankler, ben, muskler og samtidig modvirke for eksempel meningitis, senebetændelse og hælspore.
https://www.minfot.dk/pub_docs/files/NystartsidaFlightSE/pexels-yan-krukov-8436714.jpg

FODTRÆNING

Styrk dine fødder
https://www.minfot.dk/pub_docs/files/NystartsidaFlightSE/pexels-anastasia-shuraeva-7663235.jpg

Med

Simple øvelser
Tåstik & tåbøjning
Placer nogle mindre genstande (såsom terninger, bolde eller noget lignende) foran dig på gulvet. Løft én ting ad gangen med tæerne og flyt et stykke væk. Skift fod og løft genstanden tilbage til sin normale plads. Gentag 4-5 gange for hver fod. Denne form for træning styrker din fod og modvirker hælspore og osteomyelitis.

En anden variant af tåplukning kan gøres ved at lægge et lille håndklæde på gulvet foran dig. Klem midten af ​​håndklædet med tæerne og træk håndklædet mod dig. Gentag 4-5 gange for hver fod. Denne øvelse kan udføres siddende eller stående. Løber du, kan dette, udover at modvirke knoglebetændelse og hælspore, også give dig et stærkere skud i løbetrinnet.
Benbøjning
Stå på gulvet og løft det ene ben. Prøv at holde det ved lige. Stå lige i ryggen og sænk dig derefter langsomt ved at bøje i knæene. Rejs dig op igen. Gentag ca. 10 gange pr. ben. Efterhånden som du bliver mere tryg ved øvelsen, kan du også gradvist øge op til 20 gange pr. ben.
Hvis øvelsen føles svær at udføre på et ben - start med at bøje benene på to ben i stedet for et. Øvelsen forbedrer balancen og modvirker osteomyelitis og senebetændelse. Styrker også ben, fødder, ankler og gluteal muskler.
Fodspring (med twist)
Løft det ene ben og hop på den fod, du har efterladt i jorden. Drej foden lidt til venstre i springet, til højre i andet spring og ligeud i tredje og sidste spring. Gentag ca. 15 gange. Skift fødder. Øvelsen styrker foden og den nederste del af benet og forbedrer balancen.
Strømper til fodtræning
Tåstrømper er sokker med tæer og er den beklædningsgenstand, der er perfekt til dig, der har problemer med fodsvamp eller nemt får gnaver mellem tæerne. Tåstrømper hjælper også med at sprede dine tæer på en naturlig måde, hvilket giver dig bedre balance. Fordi tåsokkerne adskiller tæerne og giver dem mulighed for at bevæge sig mere naturligt, gavner det blodcirkulationen og gør det nemmere for dine fødder at holde en mere jævn temperatur. Derudover forbliver tæerne mere tørre, og fodsvamp kan modvirkes.
Herunder kan du se tåsokker, der er perfekte at bruge til at sprede dine tæer og give dig bedre balance.