Hulfodsguide

Vores hulfodsguide hjælper dig med at finde ud af, om du har en lav, høj eller normal svang, og hvilke såler der passer til dig afhængigt af din fodtype.

Identificer din svang


Vi er alle forskellige – og det er vores fødder også. Derfor har alle fødder brug for forskellig støtte og aflastning. For at vide, hvilken slags sål og sko der passer til dig og dine fødder, skal du vide, hvilken slags svang du har. Din svang er afgørende for, hvordan du både går og står – hvilket igen kan skabe forskellige fodproblemer som fodsmerter eller ømme, trætte fødder.

Find ud af, om du har høje, lave eller normale svang
Hvis du ikke er sikker på, hvilken slags bue du har, kan du lave denne test nedenfor:
1. Gør et håndklæde fugtet og læg det på gulvet.
2. Træd på håndklædet med dine bare fødder og flyt din fod til gulvet eller placer din fod på en avis eller mørkt papir, der giver dig mulighed for at se dit fodaftryk. Husk, at når du træder i pedalerne, skal du stå op og belaste foden.
3. Identificer din bue ved hjælp af aftrykket. Herunder ser du tegninger, som du kan sammenligne med for at se, hvilken bue du har.
https://www.minfot.dk/pub_docs/files/Hulfodsguide/halfotsguide-dk.jpg
https://www.minfot.dk/pub_docs/files/fotvalv-guider.jpg
https://www.minfot.dk/pub_docs/files/hog-halfot.jpg

LAV BUEHvis du har lave buer, kan du også være fladfodet. Hvis du har en lav svang, betyder det, at den langsgående svang (hulfod) er nedsænket.

HVAD ER LAV BUE?
Lave buer og flade fødder er arvelige og kan bidrage til en overdreven pronationsbevægelse, hvilket betyder, at du lægger meget vægt på indersiden af ​​foden. Dette bidrager igen til en fejlstilling af foden, som så kan bidrage til smerter i fødder, knæ, hofter og ryg.

SYMPTOMER PÅ LAV FODSBUE:
- Fodsmerter
- Trætte fødder
- Pronation
- Smerter i knæene
- Ondt i ryggen
- Smerter i hoften

BEHANDLING LAV BUE
For at slippe af med dine problemer forbundet med lave buer, kan du bruge såler, der er specielt designet til lave buer og flade fødder. Sålerne er specielt designet til at give komfort, lindre smerter og give den buede fod en stabil støtte.
Nedenfor kan du se såler, sandaler, sko og andre produkter designet til dig med lave buer.

NORMAL BUEHvis du har mellemhøje buer, er det almindeligt, at dine fødder gør ondt, når du går og står meget.

HVAD ER NORMAL BUE?
Selvom du har en normal/medium svang, kan du opleve problemer med dine fødder. Når en person med en normal bue går og står, kan det stadig føre til at buen bliver presset ned af kroppens vægt. Hvilket gør at fødderne ikke får den støtte og lindring der skal til og dermed skaber problemer som fodsmerter, ømme eller trætte fødder.

SYMPTOMER PÅ NORMAL BUE:
- Fodsmerter
- Trætte fødder
- Ømme fødder

For at slippe af med dine problemer i forbindelse med normal svang, er det vigtigt, at du bruger anatomiske såler med hule fodstøtter, der aflaster fødderne, skaber en mere jævn vægtfordeling over hele fodens overflade og dermed giver fødderne en mulighed for at slappe af.
Nedenfor kan du se alle indlægssåler designet til dig med neutrale/mellemstore/normale buer.

HØJ BUEHøje buer er normalt medfødte og kan betyde stress-relaterede smerter, da stress ikke opstår under hele foden. Problemerne kan opstå pludseligt, men er i mange tilfælde resultatet af langvarig overbelastning. Det er også almindeligt, at smerterne opstår, når du har gået og stået meget

Hvis du har en høj svang, er det også almindeligt at have smerter i puderne på fødderne og i hælen. Derfor er det også almindeligt at opleve en øm, træt følelse i både hælen og under trædepuden. Hvis du har høje buer og ikke behandler dine problemer, kan det give yderligere problemer. Den øgede belastning, som en højbuet fod lægger på trædepuderne, kan føre til, at tæerne bliver skæve og kan igen føre til hammertå. Høj svang er ikke noget, der kan helbredes, men det er noget, der kan forebygges med de rigtige såler og sko, der skaber en mere jævn fordeling af vægten over hele fodens overflade og samtidig giver den hvælvede fod den støtte, den har brug for.

HVAD ER HØJ BUE?
Der er 3 buer i foden, den indre bue, midterste og yderste bue, med en høj bue er det frem for alt den yderste bue du tjekker. Høje buer påvirker også belastningen på den forreste del af trædepuderne og hælen. Man får problemer, fordi foden får for lidt kontakt med underlaget. Den mediale hvælving bliver derefter spændt i en bueform. Den øgede belastning af trædepuderne kan også føre til skæve tæer og i værste fald såkaldt hammertå. Symptomer på problemer med for høje buer kan være smerter i fodroden eller metatarsal og smerter i talonleddet. Selv drejede fødder kan indikere høje buer.

SYMPTOMER PÅ HØJ FODBUE:
- Hoftesmerter
- Trætte fødder
- Smerter i hælen, smerter i hælen
- Ømme trædepuder

Udover at have problemer med fødderne, er det også almindeligt at have problemer med knæ, hofter og ryg. Hvis du har en høj bue, er det derfor vigtigt, at du behandler dine problemer.

BEHANDLING HØJ BUE
For at slippe af med dine problemer forbundet med høje buer, kan du bruge såler, der er specielt designet til høje buer. For eksempel findes der såler og indlæg kaldet hulfodsindlæg. Indlægssåler er designet til at give støtte til den buede fod og give fødderne den støtte, de har brug for. Dette skaber til gengæld en mere jævn vægtfordeling over hele fodens overflade, hvilket betyder, at den forkerte belastning forsvinder, og dine fødder får den støtte, de har brug for. Hvilket betyder, at dine fødder får komfort og en chance for at slappe af.

Herunder kan du se alle indlægssåler designet til dig med høje buer.

Har du brug for mere information eller hjælp?


Er du ikke sikker på, hvilket produkt du skal vælge for at lindre dit ubehag?
Så er du velkommen til at kontakte vores kundeservice på +46431-72500, alle hverdage mellem 10:00-15:00 eller via mail på info@minfot.se, så hjælper vi dig med at finde det produkt, der passer til dig og dine behov. I vores team er der også en uddannet fysioterapeut, som kan svare på dine spørgsmål om dine fodproblemer.

📞 +46431-72500 👣 ✉️ info@minfot.dk