• Fri fragt fra 599kr
  • Levering 1-3 hverdage
  • Sikker betaling via Klarna
Fjern ligtorne selv derhjemme
Tips og råd til dine fodproblemer

Fjern ligtorne selv derhjemme

Fjern ligtorne selv derhjemme


Hvordan fjerner man ligtorne?
Det er et almindeligt spørgsmål, og årsagen er, at ligtorne er et almindeligt fodproblem, som kan ramme alle, men også noget, der er almindeligt.

Men hvad er ligtorne?
Ligtorne kendes normalt på små cirkler, der sættes på foden, for eksempel på tæerne eller på fodsålen. Det er almindeligt at forveksle ligtorne med hård hud, men man siger normalt, at hård hud som regel kun er større end ligtorne og normalt ikke har den runde form.

Ligtorne ligner normalt også en gul, lille cirkel af hård hud, og de er også kendetegnet ved, at de normalt gør ondt eller er ømme.

https://www.minfot.dk/pub_docs/files/Tabortliktornarsjälvhemma/ta-bort-liktorn-hemma.jpg
Hvad er årsagen til ligtorne?
-Sko med en dårlig pasform, f.eks. stramme sko, der trykker de samme tæer på et for snævert område
-Unormal gåstil med skiftende vægtfordeling
-Forskellige fodproblemer, der forårsager øget pres på visse områder på grund af for eksempel hallux valgus eller hammertå.
-Mangel på naturlig affjedring, som normalt er aldersrelateret, hvilket får fødderne til at miste deres naturlige stødabsorbering, mens huden på fødderne bliver mere skrøbelig og tyndere.

Hvordan slipper jeg af med ligtorne?

Det første du kan gøre er at se over dine sko. Fordi knysten er skabt af en tidligere hård hud, som igen kan være opstået på grund af brug af sko, der er for stramme. Derfor er det vigtigt, at du bruger sko, der ikke er for stramme og giver dine fødder den plads, de har brug for. En majs bliver ikke bedre, medmindre kilden til trykket fjernes permanent, så prøv at identificere, hvad der forårsager majsen.

For at mindske smerter og ubehag kan du bruge specielle plaster til ligtorne, eller puder, der kan fjerne tryk fra området og forhindre, at situationen forværres, men også for at mindske smerterne.

Det er dog vigtigt at huske på, at plaster ikke vil behandle ligerne, men kun lindre og smertebehandle. For at slippe af med dine ligtorne skal du lave en majsbehandling.

You will also like this