• Fri fragt fra 599kr
  • Levering 1-3 hverdage
  • Sikker betaling via Klarna
Har du hvide prikker under hælen?
Tips og råd til dine fodproblemer

Har du hvide prikker under hælen?

Har du hvide prikker under hælen? Det kan være slidt hælpude

HVAD ER TRANDED HÆLPUDDE?
Trampede hælpuder eller trampede fedtpuder giver en ubehagelig smerte under hælen, og mange oplever også, at smerterne sidder omkring den yderste kant af hælen. Størstedelen af ​​dem, der lider af dette fodproblem, oplever også, at smerterne tiltager ved belastning eller ved fysisk aktivitet.

FAT PAD SYNDROME
Udtrådt hælpude er også kendt som ”Fat pad syndrome” og er et almindeligt fodproblem, der hovedsageligt opstår på grund af en hård eller forkert belastning over en længere periode. For eksempel løb, et arbejde, hvor du går og står meget på hårdt underlag eller fysisk aktivitet, der involverer meget springtræning. Hvis din hælpude er slidt, er den normalt synlig ved at have hvide prikker under huden på hælen.


Hælpuden, eller fedtpuden som den også kaldes, består af et 2,5 cm tykt fedtvæv mellem fodens hud og dens hælknogle. Hælpuden fungerer som en stødabsorberende pude hver gang vi belaster foden. Hælpuden er opbygget af små segmenter, der er fyldt med fedt, som igen er omgivet af en struktur af stærkt bindevæv. Som fungerer som støddæmper. Når disse strukturer går i stykker, på grund af en hård eller forkert belastning, kan fedtcellerne ikke blive på plads under hælen. Men de flyder ud og hælpuden mister sin funktion.

BEHANDLE UDTRÅDT HÆLPUDE For at behandle og afhjælpe dine problemer med slidt hælpude, eller insufficiens i hælpuden, som det også kaldes, skal den belastning, der forårsager smerter, tages op. Hvilket gøres ved at anvende forskellige former for varianter af støddæmpning.

Ved at bruge fodkorrekte sko, der har stødabsorbering og giver hele din fod støtte, giver du hele din hæl den stødabsorbering, den har brug for. Derfor er det også vigtigt at tænke over, hvilke sko du har på, og hvilket underlag du går på. Hvis du for eksempel bruger flade ballerinasko uden indlægssåler eller Converse i længere tid, kan du belaste dine hæle forkert.
Da slidt hælpude afhænger af belastning, spiller din vægt også en rolle. Hvor fx gravide eller en, der tager meget på over en kort periode, risikerer problemer med smerter i hælen.

For at lindre dit ubehag kan du også bruge stødabsorberende indlæg eller hælskåle. Eksempelvis gel-såler, der virker støddæmpende og samtidig mindsker tryk og smerter på hælen. For at minimere dine smerter er det også godt at undgå at gå barfodet. Ved at bruge dine indendørssko, der har en blød fodseng, kan du gå mere behageligt og mere smertefrit, samtidig med at du ikke forringer stødabsorberingen i hælen.

Nedenfor kan du se produkter, der er specielt skabt til at lindre smerte og ubehag forbundet med udtrådt hælpude
Produkter til at lindre smerter og ubehag forbundet med udtrådt hælpude
Fandt du ikke det, du ledte efter? Klik videre for at læse om andre almindelige hælproblemer

You will also like this