• Fri fragt fra 599kr
  • Levering 1-3 hverdage
  • Sikker betaling via Klarna
Hvad skal man gøre, når man har smerter i akillessenen?
Tips og råd til dine fodproblemer

Hvad skal man gøre, når man har smerter i akillessenen?

Der er mange tips og effektive behandlinger, hvis man har smerter i akillessenen.
Som du både kan få hjælp til eller forkæle dig selv.

Akillessenen er den tykkeste og stærkeste sene i kroppen, der udsættes for daglig stress. Hvilket betyder, at overbelastning normalt er den mest almindelige årsag og også kan give problemer. Hovedsageligt med fysiske aktiviteter er akillesseneproblemer et almindeligt problem. Det kan påvirke alle atleter, alt fra hverdagsmotionister til eliteidrætsudøvere.
Det kan også opdages på forskellige måder og føles normalt ubehageligt. Smerter i hælen kan forekomme under eller efter aktivitet, med trykømhed, hævelse over senen, hvis du står meget eller har en fejlstilling. Men det kan også skyldes ensidig belastning, langvarig belastning eller at du har trænet hårdere eller trænet på en anden måde end før.

Oftest er seneproblemer eller brændende smerter i akillessenen ufarlige og ikke noget at bekymre sig om, men kan give store problemer i hverdagen.

Hvad kan jeg selv gøre?
Med enkle midler kan du lindre smerter i akillessenen ved at hvile og lindre så meget som muligt. Du kan lindre ved at ændre træningsmetoden, skifte dine sko til stabile og stødabsorberende sko eller brug et indlæg, der aflaster senen. Men hvis du vil træne mere, skal du også gradvist gå op i træning eller udføre øvelser derhjemme for at øge styrken.

Tag kontakt til en fysioterapeut, som kan give dig råd och hjælp till nogle hjemmeøvelser. Men hvis du får øgede smerter under hælen eller i akillessenen, der ikke går væk efter selvbehandling, bør du søge lægehjælp.

Hvornår skal jeg søge lægehjælp?
I tilfælde af mere alvorligt ubehag kan en fysioterapeut hjælpe dig med at vurdere skaden og dens sværhedsgrad. Hvor I sammen kan starte behandlinger, der er tilpasset jeres specifikke problemer. Du kan også få hjælp til at tape din fod til aflastning eller få forskellige strækøvelser. Det er vigtigt at have rehabiliteringsprogrammer, men hvis du har alvorlige problemer, kan kirurgi i nogle tilfælde være nødvendig.

Søg akut pleje, hvis du oplever alvorlige smerter i akillessenen efter traumer.

Tips til, hvordan man forhindrer smerter i akillessenen.

For at forebygge og undgå skader er det frem for alt vigtigt at lytte til kroppens signaler. Samt undgå aktiviteter, der udløser problemerne. Hvis akillessenen gør ondt, når du træner, f.eks. når du løber, kan en anden aktivitet som svømning eller cykling være en bedre mulighed. Hvilket også giver en alsidig træning.

You will also like this