• Fri fragt fra 599kr
  • Levering 1-3 hverdage
  • Sikker betaling via Klarna
Hvad vil det sige at være platfoet?
Tips og råd til dine fodproblemer

Hvad vil det sige at være platfoet?

Hvad vil det sige at være platfoet?

At have flade fødder, eller at være platfoet, betyder, at du har en fod med minimal eller ingen buedannelse. Hvis du er fladfodet og skulle tage et aftryk af dine fødder, ville du se hele din sål.

Symptomer på platfod
Den arvelige fladfod giver normalt ingen problemer. Men det er almindeligt at have problemer med fodsmerter og en træt, øm følelse i fødderne. Andre symptomer på platfod er:
- Smerter på indersiden af foden og i svangen
- Hævelse omkring senen bag den indre tuberkel
- Fodbuen er sunket
- Problemer med balance og gang
- Smerter i knæ, hofter og ryg

Lemp symptomer på platfodr
Desværre er der ingen måde at "slippe af" med platfod. Men der er andre ting, du kan gøre for at lindre ubehaget forbundet med flade fødder:
- Anatomiske såler og indlæg | Såler til platfod er anatomisk designet til at give støtte og aflastning. Sålerne har en støtte til fodsvangen, som løfter svangen op og aflaster hele foden. Ved at støtte fødderne i svangen modvirker det den forkerte belastning og lindrer smerterne.
- Aflastningssko | Der findes også sko, hjemmesko og sandaler, der er anatomisk tilpasset til dig, der har platfod. Stabile sko er for eksempel med til at give mere støtte til fødderne.
- Fodtræning | Du kan også træne dine fødder hos en fysioterapeut – som giver dig et træningsprogram, der styrker dine fødders muskler.

You will also like this