• Fri fragt fra 599kr
  • Levering 1-3 hverdage
  • Sikker betaling via Klarna
Hvordan ved jeg, at jeg er platfod?
Tips og råd til dine fodproblemer

Hvordan ved jeg, at jeg er platfod?

Hvordan ved jeg, at jeg er platfod?


Sådan ved du, om du har platfod eller ej. .
Hvad er platfoet? - [Pes Planus]

At være platfod betyder, at fodens langsgående bue (hulfod) er nedsænket. Hvis du skulle tage et aftryk af dine fødder, og du stort set kan se hele din fodsål i aftrykket, ved du, at du har flade fødder.

Platfod er arveligt og svangens lave position kan også føre til overdreven pronation – at gå på indersiden af ​​foden og dermed skabe en forkert position af foden. Flade fødder giver ikke altid problemer, men kan i nogle tilfælde give smerter i knogler, knæ og ryg. Ved overbelastning kan der også opstå smerter under foden, primært hælen.

Ved platfod er det vigtigt at sikre sig, at foden har god støtte, når man har sko på. Bruger du sko, der har en flad indersål – brug en hul indersål, der giver dig bedre struktur og støtte. Vælg en halv eller hel sål for ekstra støtte og stabilitet for hele foden.

På billedet herunder kan du se, hvordan foden ser ud, men også dit fodaftryk, alt efter om du er fladfodet eller har en højere eller normal svang.

HVORDAN BLIVER JEG AF MED PLATFOD?
Platfod giver ikke altid problemer, men kan i nogle tilfælde give smerter i knogler, knæ og ryg. Flade fødder kan også give smerter under foden og i hælen. Så hvis du har problemer, er det vigtigt, at du behandler dem.

BEHANDL PLATFOD

For at modvirke den fejlstilling, der opstår, når du er fladfodet, kan du bruge indlægssåler. For at lindre de smerter, der er opstået i forbindelse med platfod, bør du bruge stabile, fodkorrekte sko. Hvilket fordi du dine fødder for støtte, mens du aflaster svangen af foden. Du kan også bruge såler og indlæg, som du placerer i dine sko.

Herunder ser du vores bedst sælgende produkter, der er tilpasset dig, der har platfod.

You will also like this