• Fri fragt fra 599kr
  • Levering 1-3 hverdage
  • Sikker betaling via Klarna

Akillessenebetændelse

Her finder du produkter, der er designet til at lindre ubehag og smerter i forbindelse med senebetændelse og akillessenebetændelse. 

Hvad er akillessenebetændelse?
Senebetændelse eller tendinopati, som det også kaldes, er ikke en betændelse trods navnet, men en heling af små skader, der findes på senen.

Senebetændelse eller seneproblemer er en almindelig lidelse, der skaber ubehag og smerter i senen. Betændelse i sener kan også forårsage hævelse og stivhed. Betændelse i helbredet rammer normalt dem, der er fysisk aktive, som hovedsageligt er involveret i løb eller andre sportsgrene, der involverer meget rotation. Men det er noget, der også kan ramme alle, selvom man ikke er fysisk aktiv.

Hælsenen er en stærk sene, der løber fra den nederste kant af hælen og passerer til den store lægmuskel. Sundhedssenen udsættes dagligt for stress, både når vi går og står men også under træning og fysisk aktivitet. På en normal dag forventes det normalt, at hælsenen udsættes for omkring 5000 skridt og ved fysisk aktivitet, såsom løbetræning, kan antallet af skridt fordobles, hvilket giver et øget tryk på hælsenen. Derfor er det ikke så mærkeligt, at en øget træningsmængde og intensitet kan skabe en overbelastning, der fører til betændelse.

Årsager til akillessenebetændelse
Tendinitis skyldes en gentagen og intens anstrengelse af senen. Derfor er det almindeligt at lide af senebetændelse under træning, eller når man er begyndt at træne. Men du kan også have problemer med helbredsbetændelse på grund af alder, overvægt eller at du går og står i for dumme og hårde sko.

Symptomer Sundhedsbetændelse
-Mild smerte i hælen, der bliver værre under belastning
-Smerten aftager i hvile -Smerter, der opstår efter en lang træning
-Smerte, når du står på tæerne
- Hævede, ømhed og stivhed i baglår og ankel - især om morgenen eller efter træning
-Nogle får endda en hævet klump på hælsenen, et par centimeter over hælen

Behandl akillessenebetændelse
Normalt forsvinder ubehag og smerte forbundet med betændelse i helbredet normalt efter en uge. Men problemerne kan blive ved i lang tid. Fordi sundhedsbetændelse skyldes en overbelastning, er det almindeligt, at ældre lider af sundhedsbetændelse.

Hvis du har helbredsbetændelse, er det vigtigt, at du behandler dine lidelser og lindrer smerterne. En betændelse i senen, der varer længere tid, kan føre til en degeneration af senen, hvilket betyder, at senen kan blive værre og samtidig gøre den sværere at hele.

Hvis du har mistanke om, at du har en senebetændelse , bør du undgå den belastning, der forårsager smerterne. Husk at tilpasse din fysiske aktivitet og brug aflastende produkter. Du kan også søge pleje for at få et specielt tilpasset træningspas til dig og dine behov.

For at lindre senen og lindre smerterne kan du bruge fodlige sko, som giver dine fødder den støtte og stabilitet, som dine fødder har brug for. HER kan du se alle vores fodlige sko.

Du kan også bruge specifikke indlæg til hælen, der hjælper med at aflaste senen. Indlæggene kaldes hælindlæg og er med til at give stødabsorbering til hælen og samtidig minimere belastningen af ​​hælsenen. HER kan du se alle vores hælindlæg.

68 produkter

68 produkter

Du har set 36 ud af 68 produkter