• Fri fragt fra 599kr
  • Levering 1-3 hverdage
  • Sikker betaling via Klarna

Åreknuder

Her finder du produkter og støttestrømper, der er specielt designet til at modvirke åreknuder og problemer forbundet med åreknuder.

Hvorfor får du åreknuder? Åreknuder er et almindeligt problem. Det anslås, at hver tredje voksen lider af åreknuder. Kvinder påvirkes normalt oftere, og forekomsten af åreknuder øger det meste af tiden med alderen. Åreknuder kan også påvirke yngre mennesker.  Men, der er flere årsager til åreknuder og man kan også få åreknuder som følge af blodpropper.  De fleste åreknuder forsvinder ikke af sig selv og er normalt harmløse. Hvis åreknuderne har eksisteret i længere tid, kan huden blive øm, kløende eller give smerter og hævelser i benene.

 DE MEST ALMINDELIGE ÅRSAGER TIL ÅREKNUDER

-Alderdom
- Overvægt
-Stillesiddende
-Genetikk
-Hormonforandringer
-Graviditet
-Dårlig blodcirkulation

SYMPTOMER PÅ ÅREKNUDER

-Huden omkring åreknuden klør
-Følelse af tyngdekraft i benene
-Man får ondt, hvis man sidder eller står i længere tid
-Fødder og ankler svulmer eller gør ondt

Åreknuder er et tegn på, at venernes funktion er forværret. Nogle gange kan du få åreknuder uden at de er synlige for det blotte øje. Åreknuder behøver ikke at forårsage nogen symptomer, men det mest almindelige er, at du bliver hævet i knoglen, og at huden omkring åreknuderne klør. Det er også ømt at røre ved, og du kan også få misfarvet hud på grund af mindre blødning, der kommer fra åreknuder.

HVAD BETYDER ÅREKNUDER?  
Åreknuder også kaldet varicerr er karakteriseret ved klumpede og blå højder i huden på benene. Det er en venøs sygdom og opstår på grund af unormal udvidelse af vener.  Som følge af svage klapper i benene, eller at årernes  karvægge er blevet slappe. Milde åreknuder er et almindeligt problem og er normalt forårsaget af det faktum at klapperne fungerer dårligere, eller at venen vægge bliver svage. Dette øger trykket i og får venerne til at udvide sig og blive mere synlige.

Når du sidder i samme position i lang tid, presser sædet mod vener og nerver i benene, som forhindrer blodet, der strømmer tilbage til hjertet. Trykket får vævsvæske til at blive presset ud i underbenene, hvilket forårsager en hævelse. Det giver også et tryk og en følelse af tyngde i benene.  Hvis det også er varmt, øges ubehaget, fordi varmen får vener til at åbne sig. Selvom åreknuder ikke er farlige, kan det øge risikoen for knogle hævelse, eksem eller bensår. Det er vigtigt at behandle den hævelse, som åreknuder kan forårsage. Uden behandling kan du få en brunlig misfarvning, eksem eller svære at hele bensår.  

Med milde åreknuder kan du selv lindre ubehaget, og i vores sortiment finder du mange farverige støttestrømper, og kompressionsstrømper, der liver op i hverdagen uanset hvornår på året det er. Ved at bruge støttestrømper med kompression og takket være deres tryk og støtte hjælper det karvæggene til ikke at udvide sig. Hvilket igen mindsker risikoen for at udvikle åreknuder. Kompressionsstrømper kan bruges til at lindre allerede eksisterende åreknuder. Elastisk kompressionsstrømpe, der giver et stabilt tryk, kan også modvirke benforhøjelser, fordi sokken giver støtte, så åreknuder komprimeres. Derfor er det vigtigt at have støttestrømper på til længere flyrejser, bilture eller til længere stillesiddende stunder.


VI TIPS
For at forhindre åreknuder, bør du undgå at sidde stille i lange perioder, og du bør forestille dig at forsøge at flytte dine fødder en masse. Men også fysisk aktivitet og hvile med benene høj kan lindre symptomerne på åreknuder og samtidig reducere risikoen for at forværre problemerne med åreknuder.

109 produkter

109 produkter

Du har set 36 ud af 109 produkter