• Fri fragt fra 599kr
  • Levering 1-3 hverdage
  • Sikker betaling via Klarna

Forstuvet fod

Her finder du anbefalede produkter, der både hjælper dig med at stabilisere foden før forstuvning, men også hjælper med heling af en allerede forstuvet fod.

Hvis du har en forstuvet fod eller nogensinde har forstuvet din fod, ved du, hvor forfærdeligt det kan være.  Forstuvning foden ved høj aktivitet er en af de mest almindelige fodskader. De fleste, der forstuver foden gør det under en fysisk aktivitet, når de går, indlæser på ujævne underlag. En forstuvet fod betyder, at du har beskadiget det væv, der sidder omkring leddet, og de fleste forstuvede fødder opstår på ydersiden af ​​anklen.

DE MEST ALMINDELIGE TEGN PÅ FORSTUVET FOD

-  Hævet og øm følelse med et mindre eller større blå mærke i området
-  Sår foran og under den ydre ankel
- Hævet ankel
- Gør ondt, når foden er anstrengt
- Reduceret styrke eller balance
- Nedsat mobilitet

HVAD BETYDER FORSTUVET FOD?
De fleste forstuvninger forekommer normalt i forbindelse med spring, løb eller hurtig bevægelse sidelæns eller andre retninger. Forstuet fod, betyder, at foden folder indad under belastning. Når foden vendes indad, beskadiges ledbåndet på ydersiden, og anklen strækkes ud. En forstuvet fod kan vare alt fra 1-6 uger. Mange kan så have vedvarende problemer længere end det. Men jo flere ledbånd, der fejler, jo længere tager det for skaden at hele. Det gør normalt ondt at belaste en forstuvet fod, når vævene omkring leddet er hævede. Hævelsen kommer normalt fra blødningen, der kan opstå efter en forstuvet fod.

I vores sortiment kan du finde forskellige hjælpemidler, der både kan lindre og forhindre nye forstuvninger.

For at behandle smerten, som kan opstå, når du forstuver din fod, kan du bruge liniment. Liniment fås i flere forskellige designs og har forskellige specifikke egenskaber. Liniment bruges hovedsageligt til at lindre muskel- og ledsmerter, der har aktive stoffer, som du kan massere ind i huden, hvor smerten er. Samtidig med at linimentet giver en behagelig følelse, gør det også huden blød og smidig. Liniment kan lindre spændte, stive muskler og led.  Mange bruger også liniment til at lindre forbigående smerter. Liniment fås både som varmende og kølende, hvor det kølende liniment virker beroligende på betændelse i muskel-, led- og bløddelsskader. Mens de varmende linimenter giver en behagelig, varmende massage til spændte, stive muskler og led.

For at komme hurtigere tilbage til din træning eller anden fysisk aktivitet, kan du give foden ekstra støtte ved at bruge ankelstøtte. Ankelstøtten giver dig ekstra støtte og sikkerhed, samtidig med at risikoen for forværring af skaden reduceres.  Vores ankelstøtter er designet til at give stabilitet og mere kontrol under stødabsorbering og andre bevægelser, der involverer fødderne.

VI TIPS
For at afhjælpe dine problemer er det vigtigt, at du holder den i en høj position, når du forstuver foden, hvilket betyder, at den skadede fod holdes højere end hjertet. Holde foden i en høj position reducerer ofte hævelse, der kan opstå, ved forstuvning foden. Hvilket igen dæmper smerten og giver en god følelse.

Den skadede fod heler også hurtigere, hvis du forsøger at reducere blødning. Derfor er det godt, hvis du også pakker foden med et elastikbånd. Først kan du pakke den forstuvede fod tæt og derefter reducere trykket. Men husk ikke at  pakke din fod for hårdt, hvis du føler dig følelsesløs, skal du lindre trykket.

Du kan også behandle smerten ved at afkøle det beskadigede område med is indpakket i et frottéhåndklæde. Vi anbefaler, at du ikke lægger is direkte på huden, da det kan forårsage skade.

En anden mulighed er at flytte anklen hver time ved at flytte foden, så tæerne peger opad og derefter trykke ned foden. Dette er en fantastisk måde at holde din fod bevæger sig så meget som muligt.