• Fri fragt fra 599kr
  • Levering 1-3 hverdage
  • Sikker betaling via Klarna

Hævede ben

Her finder du produkter, der hjælper dig med at forebygge eller lindre problemer med hævede ben.

Næsten alle har følt det, tunge og trætte ben sidst på dagen, efter et langt arbejdsskift eller en lang flyvetur. Benene kan endda være hævet så meget, at sokkerne satte et aftryk. Det kan også skyldes helt forskellige årsager, og i de fleste tilfælde er det helt ufarligt. Men hvis benene pludselig hæver op, kan de skyldes en blokering eller andre akutte årsager. Så er det vigtigt at søge akuthjælp. Hævelse kan påvirke både mænd og kvinder samt forskellige kropsdele, men er mest almindelig i arme eller ben.

 MEST ALMINDELIGE ÅRSAGER TIL HÆVEDE BEN

- Varme
- Overvægt
- Hormonforandringer
- Graviditet
- For lidt bevægelse (stillesiddende arbejde, lange flyvninger, mye sengetid)
- Langvarig stående
-  Åreknuder (ødem)
-  Ophobninger af væske i benene (ødem)
-  Kan forekomme på grund af underliggende sygdom
- Hjertesvigt eller nyresvigt
- Blodprop
- Beskadigede årer
- Bivirkninger af medicinsk behandling

HVAD BETYDER HÆVEDE BEN?
Årsagerne til hævede knogler kan være mange og er en almindelig lidelse. Ødem, som også kaldes hævelse af ben eller fødder er normalt forårsaget af væske ophobning i væv og kan i mange tilfælde være permanent. For eksempel i en stillesiddende livsstil eller en længerevarende statisk belastning bliver vener og organer skrøbelige. Hvilket betyder en høj belastninger af både blodkar  og venøse systemer. Trykket i blodkarrene stiger, ventilerne overbelastes og blodgennemstrømningen fungerer dårligere. En langsommere strøm af blod i venerne forårsager væske siver ud og forårsager derefter hævelser i benene.

Der er mange forskellige måder at modvirke hævede ben på. I vores sortiment finder du kompressionsstrømper i forskellige designs samt materialer, der kan lindre i tilfælde af hævelse. Brug af støttestrømper fremmer blodcirkulationen. Hvilket betyder at støttestrømper øger blodgennemstrømningen og kompressionen i sokkerne hjælper blodet til at pumpe lettere til og fra hjertet. Hvis du har stået eller siddet stille i længere tid og bruger støttestrømper, aflastes trykket på benene også, når de er inaktive. Hvilket modvirker hævelse og mindsker risikoen for, at benene føles tunge, ømme eller trætte.

VI TIPS
Mobilitet i benene er vigtig for at forbedre blodcirkulationen og hjælper mod hævelse. Andre ting du kan gøre for at reducere eller lindre hævede ben er at undgå at sidde med benene krydset. Husk også at stå op eller bevæge dig en gang i timen, hvis du sidder eller står meget stille på arbejde. Når du bevæger dig, aktiveres benene, og blodcirkulationen starter. Mens du sidder stille, kan du også komme ind i vane med at flytte dine fødder og gøre små øvelser med tæerne.

136 produkter

136 produkter

Du har set 36 ud af 136 produkter