• Fri fragt fra 599kr
  • Levering 1-3 hverdage
  • Sikker betaling via Klarna

Haglunds hæl

Har du problemer med Haglunds hæl? Her er produkterne, der hjælper dig med at lindre og behandle smerten.

Haglunds hæl, som også kaldes Haglunds sygdom eller Haglunds syndrom som det også kaldes, betyder, at man har en løsning af hælsenens fastgørelse i hælbenet. Hvilket betyder, at bagsiden af ​​benet, der er placeret i hælen, løsner sig og hæver.

Årsagen til at man lider af Haglundshäl er, at man udsætter hælsenen for langvarige og tunge belastninger på hælsenen, fx ved at hoppe eller løbe. Men du kan også få problemer, hvis du bruger sko, støvler eller skisko, der klemmer og igen bidrager til hævelsen. Haglunds hæl er almindelig hos unge, primært i alderen 12-14 år.

Symptomer på Haglunds hæl

- Hælens bagside bliver mere udstående og gør ondt
- Det er almindeligt at få en slimhindebetændelse samme sted, der giver mere hævelse
-Erfaring med smerter og hævelse over bagsiden af ​​hælen
- Smerter tiltager under aktivitet og kan vare i timevis bagefter
- Det gør ondt ved tryk og det er svært at bruge sko
- Smerten er værst om morgenen

Forkæl Haglunds hæl

For at behandle smerterne og de problemer, der opstår i forbindelse med Haglundshäl, bør du hvile fra de fysiske aktiviteter, der forårsager problemet, eller som giver dig mere smerte. I mellemtiden bør du i stedet træne på en anden måde og også opsøge en fysioterapeut, som kan lave et træningsskema, der er tilpasset dig og Haglunds sygdom.

Det er også vigtigt at forsøge at slippe af med presset fra for eksempel sko. Husk at bruge rummelige sko, der giver dine fødder god plads og du kan også bruge et hælindlæg. Du lægger indlægget under hælen og er med til at aflaste hælen og det område, der er ømt og gør ondt.

De fleste, der lider af Haglunds sygdom, får det bedre med tiden, men nogle skal muligvis opereres for at komme deres problemer til livs. Unge, der lider af Haglunds hæl, er normalt i stand til at fortsætte med at dyrke sport, når smerterne og hævelsen er aftaget.

Produkter til Haglunds hæl

Haglunds sygdom er normalt selvhelende, men symptomerne kan lindres ved hjælp af et stødabsorberende indlæg, der har en let hælstigning, der aflaster hælsenen. Du kan også bruge en fodstøtte, der beskytter det ømme område og er med til at aflaste både hælen og baglåret.