• Fri fragt fra 599kr
  • Levering 1-3 hverdage
  • Sikker betaling via Klarna

Hallux valgus

Her finder du produkter til at lindre og behandle problemer med Hallux Valgus.

Alle vores Hallux Valgus produkter er afprøvet og nøje udvalgt af vores fysioterapeut. Vores sortiment til Hallux Valgus består af forskellige produkter, der er designet til at lindre smerter og ubehag i forbindelse med Hallux Valgus, men også støtter og ortoser, der er designet til at modvirke den fejlstilling, der er opstået ved Hallux valgus.

HVAD ER HALLUX VALGUS?

Hallux Valgus opstår på grund af en fejlstilling af storetåen, da den presser mod de andre tæer. Storetåen kan også gå over eller under de nærmeste tæer. Storetåens vipning fører til, at storetåen skubbes udad, og der dannes i forbindelse hermed en knoglet klump på indersiden af ​​foden. Hallux Valgus er ikke nødvendigvis smertefuldt, men da skævheden ændrer fodens form, kan det være svært at finde sko med en god pasform, og der kan således opstå smerter, når man har ubehagelige eller stramme sko på.

Hos os finder du flere forskellige produkter, der kan afhjælpe eventuelle problemer med Hallux Valgus, for eksempel blød beskyttelse, der forhindrer knolden i at blive udsat for gnidninger inde i skoene. Du kan også lindre dit ubehag ved at have brede og robuste sko på, der har god plads på foden.


Symptomer på Hallux Valgus

- Skrå storetå, der er vinklet mod de andre tæer
- Den forreste del af foden bliver bredere Udbulning på siden af ​​foden, ved storetåleddet
- Smerter i storetåen, og det kan også gøre ondt at have sko på foden
- At den gnider og trykker mod tåen ved siden af ​​storetåen

Hallux Valgus betyder altså, at storetåen på den ene eller begge fødder er bøjet mod de andre tæer. Symptomet opstår, når der udvikles en klump, der kan variere i størrelse ved bunden af ​​storetåen. Hvis du har lettere problemer med Hallux Valgus, kan du opleve en følelse af træthed foran på foden og føle ømhed eller smerte ved fastgørelsen af ​​storetåen. Klumpen kan føles øm og det kan være problematisk at finde sko der passer og ikke trykker mod klumpen. Nogle oplever også smerter, når tåen er spændt, og den ømme klump kan også blive betændt, hvilket forværrer symptomerne, og smerterne i foden bliver værre. Hallux Valgus er et almindeligt fodproblem og årsagen til at det opstår kan skyldes arvelighed og at du har brugt for stramme sko i en længere periode.

Da Hallux Valgus får tæerne nærmest storetåen til at løbe tør for plads, kan det føre til at tåen ved siden af ​​storetåen, men også til at flere tæer buer. Dette kaldes en hammertå og er opkaldt efter de små led i tåen er bøjet, så tåen minder om en hammer. Den bøjede hammertå kan give smerter og skal i de fleste tilfælde afhjælpes. Der er flere muligheder for at aflaste og rette hammertåen ud. Brug af en hammertåpude eller et riveudglatter betyder, at der påføres en løkke på den berørte tå, som både retter den klo-lignende deformation og også giver beskyttelse og aflastning nedenunder takket være en blød pude.

I de fleste tilfælde behøver du ikke at søge hjælp hos en læge Hallux Valgus. For det er som regel nok at bruge gode sko, der har masser og plads til foden. Det kan også være godt at supplere med en stolpe, der løfter fodsvangen mellem storetåen og lilletåen, hvis du har en hammertå. Sådan et indlæg kaldes en pelot, men der findes også trykaflastede ringe, bløde ringe af skumgummi, som man kan lægge over ømme hård hud. Der findes også specialfremstillede bandager, der nænsomt genopretter den skævhed og skinne, der fungerer som behandling for Hallux Valgus. Glansen korrigerer storetåen til dens naturlige position.

Vi hos Minfot tilbyder flere forskellige produkter til dig, der ønsker at lindre og behandle dine problemer. Ved at klikke på hvert produkt kan du læse mere om produkterne og deres anvendelse, så du finder det, der passer dig bedst.

PRODUKTER TIL HALLUX VALGUS

- Lindrende og smertestillende produkter
- Ortopædiske indsatser, der lindrer Hallux valgus
- Hallux Valgus sokker, der aflaster, adskiller tæerne og modvirker skævheden
- Ortoser og støtte til at korrigere forskydningen af ​​storetåen, der forårsager hallux valgus.
- Tåskillere og tåsplittere, der reducerer friktionen mellem tæerne, afhjælper og modvirker gnidninger.
- Hallux Valgus sko og sandaler, der giver masser af plads og ikke skaber pres eller gnidninger mod storetåen

133 produkter

133 produkter

Du har set 36 ud af 133 produkter