• Fri fragt fra 599kr
  • Levering 1-3 hverdage
  • Sikker betaling via Klarna

Hård hud & calluses

Her finder du produkter, der hjælper dig med at behandle hård hud.

Hvad er hård hud?

Hård hud på fødderne opstår som regel på grund af, at foden udsættes for meget pres og belastning. Under alvorlig stress danner huden et tykkere lag for at beskytte vævet. Hård hud behøver ikke nødvendigvis at være smertefuld, men det kan udvikle sig til ubehagelige og til tider grimme hård hud.

Huden kan også blive lidt misfarvet. Hård hud  kan give trykpunkter på huden, som igen kan gøre det ubehageligt at have sko på, da hård hud risikerer at blive udsat for gnidninger. For at afhjælpe dette er der også specielle beskyttelser i blød og behagelig silikone/gel, der aflaster trykpunkterne. HER kan du se støtte og beskyttelse, der er specielt designet til at lindre dit ubehag forbundet med hård hud.

Hvorfor får du hård hud?

At have hård hud er et almindeligt problem. Problemer opstår normalt ved at bruge for stramme sko. Eller sko, der ellers trykker mod foden. Er hærdningen belastet eller slidt i længere tid, kan der også dannes en majs. Hården trykker så ind i huden som en torn og kan forårsage smerte og ubehag. Har du problemer med ligtorne, kan du klikke HER for at se produkter, der er designet til at lindre og behandle dine problemer i forbindelse med ligtorne.

Hærdning kan sidde på eller mellem tæerne eller under foden. Hvis du har en lav svang, eller hvis en eller et par tæer gnider mod hinanden, kan du lettere få hård hud. Derfor er det vigtigt at have lige sko på. Hvilket giver dig mulighed for at aflaste området, hvor den hårde hud, hård hud eller ligtorne sidder fra tryk ved at bruge sko, der ikke trykker mod foden. HER kan du se alle vores fodlige sko, der giver dine fødder komfort, aflastning og de rigtige forhold.

Der findes også såler og indlægssåler, der giver støtte til følsomme fødder. Sålerne er med til at fordele belastningen som fødderne udsættes for og aflaster dermed knæ, hofter, ryg og fødder. Hvilket giver fødderne de rigtige forhold og minimerer risikoen for, at fødderne bliver udsat for tryk.

Lindrer, beroliger og behandler hård hud.

Der findes flere forskellige produkter, som lindrer, dulmer og behandler hård hud og ligtorne og.

1 Blødgør hård hud 
Hærdningen er ofte tyk og hård, så det er bedst at gøre huden blødere først. Du kan placere dine fødder i et fodbad, der blødgør huden.

2 Fil hård hud 

Når den hårde hud og hård hud er blevet blødgjort af fodbadet, kan du file med en fodfil i området med cirkulære eller sidebevægelser. Husk ikke at file for hårdt eller fjerne for meget hud, da det kan føre til blødning eller infektion. Det er bedre at fjerne en lille del, og gentage behandlingen regelmæssigt, indtil den hårde hud er væk.

3 Fugter

Brug fodcreme, der fugter og hjælper den tørre og hårde hud med at forsvinde. Ved at bruge fodcreme på den hårde hud tilføres fugtgivende og hudbeskyttende egenskaber. Huden bliver desuden blød, smidig og frisk. Hvilket også modvirker revner i huden.

Husk at bruge fodcremerne regelmæssigt, da brugen giver huden bedre beskyttelse og holder dine fødder bløde. Der findes også engangskure, der effektivt fjerner hård hud og fjerner døde hudceller efter blot én brug. Efter tre til fire dage efter behandlingen begynder gammel hud at falde af og processen varer i cirka 14 dage, hvilket gør fødderne bløde og behagelige igen.

Du kan også bruge Foot Scrubs som er en effektiv peeling til fødderne. Scrubben kan bruges både i bruseren eller på tør hud. Takket være peelingens egenskaber fjerner den hård hud under fødderne og gør foden blød og glat.

Lindrer, beroliger og behandler hård hud

Der findes flere forskellige produkter, som lindrer, dulmer og behandler hård hud, ligtorne og hård hud.

- Kontinuerlig fodpleje, der blødgør huden
- Brug sko-indlægssåler eller fodlige sko, der reducerer trykket og belastningen på fødderne
- Hvis du har brug for det, så brug rummelige sko, der ikke trykker på foden


Søg læge for hård hud og hård hud
- Hvis du har længerevarende eller tilbagevendende problemer
- Hvis du har ligtorne eller selvrevner, der gør meget ondt
- Hvis du er diabetiker og har revner

50 produkter

50 produkter

Du har set 36 ud af 50 produkter