• Fri fragt fra 599kr
  • Levering 1-3 hverdage
  • Sikker betaling via Klarna

Høj svang

Her finder du produkter til dig med en høj svang.

Der er tre typer svang: høj, normal og lav. Hvis du har en høj svang, kan du have problemer med fodsmerter, ømme fødder eller trætte fødder.

PROBLEMER MED HØJ SVANG?
Høj svang er oftest medfødt og kan resultere i belastningssmerter, da belastningen ikke fordeles under hele foden. Problemerne kan komme pludselig, men er i mange tilfælde resultatet af langvarig overbelastning. Det er også almindeligt, at smerten opstår, når du har gået og stået meget.

Hvis du har en høj svang, er det også almindeligt at få smerter i fodpuderne og i hælen. Derfor er det også almindeligt at opleve en øm, træt følelse i både hælen og under fodpuden. Hvis du har en høj svang og ikke behandler dine problemer, kan det medføre yderligere problemer. Den øgede belastning, som en høj svang lægger på fodpuderne kan føre til, at tæerne bliver skæve og kan også føre til hammertå. Høj svang er ikke noget, der kan helbredes, men det er noget, du kan forhindre med de rigtige såler og sko, der skaber en mere jævn vægtfordeling over hele fodens overflade, mens svangen får den nødvendige støtte.

HVAD ER HØJ SVANG?
Der er 3 buer i foden, den indre hvælving, den midterste og ydre hvælving, ved en høj svang er det frem for alt den ydre, du kontrollerer. Høj svang øger belastningen på fodpuderne og hælen. Du får problemer, fordi foden har for lidt kontakt med underlaget. Mellembuen bliver derfor spændt op i en bueform. Den øgede belastning på fodpuderne kan lede til smerte, og kan i værste fald lede til hammertå. Symptomer på problemer med for høj svang kan være smerter i ankel, mellemfod og ankelled. Selv udadvendte fødder kan få svang.

SYMPTOMER VED HØJ SVANG:

-Fodsmerter
- Trætte fødder
-Energiforladte fødder
-Smerter i hælen
Ømme trædepuder

Ud over at have problemer med fødderne er det også almindeligt at have problemer med knæ, hofter og ryg. Derfor er det vigtigt, at behandle dine problemer hvis du har for høj svang.

BEHANDLING HØJ SVANG

For at slippe af med dine problemer i forbindelse med høje svang kan du bruge såler, der er specialdesignede til at løse problemer der er forbundne med høj svang. For eksempel er der såler og indlæg kaldet svangindlæg. Svangindlæg er designede til at give støtte til svangen, hvilket betyder, at fødderne får den støtte, de har brug for. Dette skaber en jævnere vægtfordeling over hele fodens overflade, hvilket betyder, at fejlbelastningen forsvinder, og dine fødder får den støtte, de har brug for. Hvilket giver dine fødder komfort og en chance for at slappe af. 

122 produkter

122 produkter

Du har set 36 ud af 122 produkter