• Fri fragt fra 599kr
  • Levering 1-3 hverdage
  • Sikker betaling via Klarna

Lægskade

Har du problemer med skadet lægmuskel? Her finder du de produkter, der afhjælper dine problemer i forbindelse med skadet lægmuskel.

Hvad er beskadiget lægmuskel?

Skadet lægmuskel som et ord findes ikke rigtig. Hvis du leder efter "skadet lægmuskel" i den medicinske litteratur, vil du ikke gå efter et svar. Men selvom skadet lægmuskel ikke er en klinisk diagnose, er det et fællesnavn, der kan skyldes flere forskellige skader. Symptomerne, der akkumuleres under betegnelsen skadet lægmuskel, er:

- En akut smerte i læggen
- Dyb følelse af ømhed i læggen
- Prøveudtagning i læggen
- Føle stivhed i læggen
- Brændende fornemmelse i læggen
- Følelse af følelsesløshed i læggen

Skadet lægmuskel kan involvere flere forskellige typer skader i læggen og i lægmusklen. Ofte betyder det et brud i en af ​​lægmusklerne eller skade på bindevævshinden, der er placeret mellem musklerne. Derfor er de mest almindelige symptomer på skadet lægmuskel akutte smerter i læggen – som også kan være stikkende og kramper. Ofte er symptomerne forbundet med hurtigere løb eller i forbindelse med andre sportsgrene som tennis, badminton eller floorball, der involverer hurtige retningsskift.

Årsag til skadet lægmuskel

Skadet lægmuskel kan påvirke alle, både mænd og kvinder i alle aldre. Årsagen til at lide af skadet lægmuskel kan variere, fordi beskadiget lægmuskel betyder, at du har haft strækmærker i lægmusklerne. Når der opstår strækmærker, kan det skyldes flere forskellige ting:

-Stivhed og nedsat muskelfunktion i læggen
- Øget alder -Højere tempo, når du løber
- Forringet blodcirkulation i ben og fødder
-For høj belastning i forhold til, hvad kroppen kan tåle
-For hurtig træningsforøgelse

Behandl beskadiget lægmuskel

For at behandle skadet lægmuskel skal du kende årsagen til symptomerne. Hvis du tror, ​​du har fået en skadet lægmuskel, kan du søge pleje, for at få en vurdering af, om lægmusklen er beskadiget, og hvad skaden skyldes.

Normalt heler den skadede lægmuskel sig selv, men det kan tage lang tid, og det er også almindeligt, at problemerne i forbindelse med genoptræning efter skaden er helet. Derfor er det vigtigt, at du får hjælp til genoptræning af skaden og forstår, hvorfor skaden er opstået.

For at behandle dine problemer i forbindelse med skadet lægmuskel, kan du strække læggene, for at modvirke kramper der kan opstå i forbindelse med skaden. Du kan også give en lettere massage til musklerne for at lindre smerten og ubehaget.

Det er også vigtigt, at du følger det genoptræningsprogram, du har fået fra plejen og afbryder træningen, der belaster læggene. For at øge blodcirkulationen i ben og fødder kan du bruge støttestrømper, også kaldet kompressionsstrømper. Strømperne skaber et let tryk og holder blodcirkulationen i benene og i lægmusklerne. Ved at øge blodcirkulationen er du også med til at fremskynde helingen.

For at aflaste læggene i tilfælde af skadet lægmuskel kan du bruge aflastende hælpuder, hælindlæg eller hælkiler. Indlæggene placeres under hælen på skoene og hæver hælen på denne måde. Dette aflaster igen hælsenen og lægmusklernes arbejdsområde, hvilket svarer til en stærkt belastet yderposition for læggen. Med andre ord giver hælindlæggene dig mulighed for at gå som normalt, men læggen ender i en mere gunstig stilling, der aflaster det skadede område. I denne kategori kan du finde produkter, såsom sokker med kompression og aflastningsindlæg til hælen, der afhjælper dit ubehag i forbindelse med skaden.

Har du brug for hjælp til at finde det rigtige produkt, er du hjertelig velkommen til at kontakte vores kundeservice - vi hjælper dig gerne.

48 produkter

48 produkter

Du har set 36 ud af 48 produkter