• Fri fragt fra 599kr
  • Levering 1-3 hverdage
  • Sikker betaling via Klarna

Ligtorn

Her finder du produkter, der hjælper dig med at behandle ligtorne, der gør din hverdag lettere.

Vores fødder er en vigtig kropsdel, der hjælper os med at bevæge os fra et sted til et andet. Efter en lang dag med for eksempel for små sko, ingen sokker,tørre miljøer, svedige fødder eller andre årsager kan føre til forskellige  fodproblemer. Hvis dine  fødder gør ondt, når du går, kan følelsen af at bevæge sig føles mindre sjov. Ligtorne og hård hud er et fælles problem og udvikle sig på forskellige dele af fødderne. Ligtorne sidder normalt på tæerne, mellem tæerne eller på undersiden af foden, men kan også udvikle sig på hælene eller på siderne af de store og små tårer. Men uanset hvor de sidder, kan det føles smertefuldt.

ALMINDELIGE SYMPTOMER PÅ LIGTORN

- Smerter under pres og belastning

- Cirkulære hård hud klæber fast i foden

- Foden er ustabil

- En hævet, hård knude under foden.

-  Forekommer kun på fødderne

Både børn og voksne kan lide af ligtorne. Ligtorne kan ligne en vorte, men har ingen sorte eller røde prikker i dem og er to helt forskellige ulemper. De er normalt grå/hvide eller gule/brune og kan være så smertefulde, at en normal gåtur kan opleves som smertefuld. De opstår som følge af en tidligere hård hud, som igen kan være opstået på grund af for stramme sko. En hård hud dannes på grund af pres på huden. Hvis hård hud fortsat udsættes for tryk yderligere, kan der forekomme en ligtorne. Hvilket betyder, at callus har dannet en hård klump, omgivet af betændt hud, som presses ind i huden. Mere om hård hud samt calluses, kan læse om HER.

BEHANDL LIGTORN

Oftest kan du selv behandle ligtorne. I vores sortiment finder du mange forskellige produkter, som du selv kan bruge til at afhjælpe og forebygge problemer.

For at behandle ligtorn kan du give dine fødder et blødgørende fodbad og fil derefter forsigtigt den hårde hud med en fodfil. Ligtornsolien er en naturlig måde og en anden mulighed for at slippe ligtorn. Planteolien i ligtornsolien blødgør og opløser ligtorne og hård hud. Du kan også bruge forskellige former for beskyttelse. Betrækkene er udformet som en lille ring og er lavet af hudvenlig filt, der er selvklæbende. De kan let fastgøres omkring ligtorne for at forhindre yderligere tryksår dannelse. For at lindre belastningen på ligtorn er der også ligtornplastre, der påføres det berørte område, og som forhindrer yderligere pres i at opstå og forværrer calluses.

VI TIPPER

Om du har for stramme sko, der presser mod en bestemt del af foden skabes en calluses. Når en hård hud ikke behandles og udsættes for tryk, er risikoen større for, at du lider af ligtorne. Det kan være svært at slippe af med ligtorne og tage meget lang tid i mange tilfælde. Nogle grundlæggende tips er først og fremmest at ikke bære stramme sko og i stedet bære fodformede sko. Fodformede sko betyder rummelige sko med en god pasform. Du kan finde flere fodformede sko HER

Køb sokker, der holder dine fødder tørre og sidder godt omkring foden kan lindre og forhindre ligtorne.

For ikke at lide af ligtorne, er det vigtigt, at du passer på dine fødder. Du kan nemt pleje dine fødder med vores fodplejeprodukter og undgå fodproblemer med for eksempel skrubbecreme, fodbad eller fodfil. En fodplejerutine med fodbade, filning og fugtgivende bør laves en gang om ugen, både for at forebygge og lindre ubehag. Bad fødderne i lunkent vand i 15-20 minutter for at blødgøre huden, tør grundigt og fil forsigtigt på udsatte områder med en mild sandpapir fil. Afslut med at smøre dine fødder med en fugtgivende og blødgørende fodcreme, der hjælper med at holde dem bløde og sunde.

Med god fodpleje og gode fodplejeprodukter giver du dine fødder god hygiejne. Det faktum, at dine fødder har god hygiejne, er en god betingelse for dig og dine fødder til at føle sig godt og være i stand til at få dig fra sted til sted.   Men husk, at blandt de vigtigste er, at du skal bære rummelige sko og ikke bære for stramme sko, der skubber eller klemmer på foden.