• Fri fragt fra 599kr
  • Levering 1-3 hverdage
  • Sikker betaling via Klarna

Mortons syndrom

 Her finder du produkter designet til at lindre smerter og ubehag i Morton Syndrom.

Morton syndrom, eller Morton's sygdom, som det også kaldes, betyder, at du har smerter foran din fod. Smerten opstår på grund af en nerve, som i lang tid har været klemt mellem to af forbenene.  Normalt opstår problemet mellem tå nummer 2 og 3, eller 3 og 4 [vi tælles storetr alle som nummer 1]

Når nerven er klemt, tykner den, hvilket gør den klemt yderligere. Hvilket betyder, at de er fælles for de ulemper og smerter, der skal opleves værre over tid.  Men selvom Mortons syndrom er besværligt og vanskeligt, forsvinder problemerne normalt ved at skifte sko eller bære såler i skoene designet til Morton Syndrom.

Morton syndrom kaldes også Morton's neuralgi, Morton's metatarsalgia, Morton's sygdom eller Morton tå.

Morton syndrom er almindeligt og forekommer hos både mænd og kvinder, i alle aldre. Mortons sygdom kan skyldes sko, der er for dårlige, eller fordi du har fået dine sko for strammet på din fod. Men normalt er der ingen klar grund.

Symptomer på Morton syndrom
 - Smerter foran foden kommer og går, smerten kan være både skære og brændende - Forsiden af 
forfoden kan følelsesløs
- Smerten forværres under belastning

Hvis tilstanden har stået på i et stykke tid, og nerven bliver betændt, kan det forårsage smerten til at blive konstant og smerten til at udstråle op til knoglen.

Årsager til Morton syndrom
Det er uvist, præcis hvorfor nerven i foden tykner og skaber nerve knuder, men grunden til, at nerven klemmer og skaber ubehag er:

-Du har sko med en dårlig pasform
-Du har sko, der er for stramme
-Du har fået en nedsænket forreste bue.

Behandling af Morton syndrom

De fleste mennesker slippe af med deres problemer ved at skifte sko eller få stillinger. De skær, der bruges til at reducere ulejligheden kaldes forreste pels. Pedager er en skoindsats, som du nemt kan bruge og indsætte i skoen eller på en eksisterende skoindsats. Med en front pelt kan du lindre den forreste bue af foden, hvilket hjælper nerverne med ikke længere at klemme. Pedager opretholde bue form af den midterste fod knogle, som øger afstanden mellem benene på foden og reducerer trykket på nerven. Her kan du se alle vores Pedager

-Reducer trykket på nerven ved at bære e
Pedager - Brug stødabsorberende sko med en rummelig pasform eller tåkasse, der ikke trykker, eller tryk på foden

98 produkter

98 produkter

Du har set 36 ud af 98 produkter