• Fri fragt fra 599kr
  • Levering 1-3 hverdage
  • Sikker betaling via Klarna

Platfod og nedsunken svang

Her finder du produkter, der er designet til dem, der er platfoet.

Hvad er platfoet? - [Pes Planus]
Platfoet er den daglige betegnelse for Pes Planus og betyder, at den langsgående bue er sunkne. Hvilket betyder, at du ikke indstiller nogen buer på den indre fod række. Hvis du skulle tage et aftryk af dine fødder, kan du dybest set se hele din fodsål i aftrykket - og på denne måde kan du nemt se, om du er platfoetet.

Når vi er født, har vi normalt "platfoet", og det er kun i ungdomsårene, at føddernes fodbuer får deres færdige udseende. I de fleste af oss platfoet normalt "vokser væk", og i en ung alder, flatfootness normalt ikke skabe nogen problemer. Derfor er det almindeligt for dig at have problemer med flatfoot kun i voksenalderen.

Det er almindeligt at forveksle flatfoot med overpronation, men det er ikke det samme som at være platfoetet. At have problemer med pronation betyder, at du har en nedsænket langsgående bue, og at en masse vægt er placeret på indersiden af foden, når du går og står. Du kan læse mere om pronation her.

Symptomer på platfoet
Den arvelige platfoet konstant problemfri, men det er almindeligt at have problemer med ømhed og træthed i fødderne. Det er også almindeligt at have problemer med ømhed og smerte på indersiden af foden og ved fodens bue. Det er også almindeligt at opleve, at smerten stiger under belastning, og du kan også have problemer med smerter i knæet, rygsmerter og smerter i hoften.

-Smerter og ømhed i fødderne, primært indersiden af foden og i buen af
foden -Følelse træt i
fødderne-Nogle gange en hævelse omkring senen opleves, der er placeret bag den indre ankel-Problemer
med knæ, hofter og ryg på grund af den skævhed, at platfoet
skaber-Problemer med dårlig balance på grund af forliset af hvælvingen

Behandling af platfoet
For at lindre den smerte, der er opstået i forbindelse med platfoet, skal du bære stabile, footy sko. Hvilket er fordi du er dine fødder for støtte, mens aflastning buen af din fod. Du kan også bruge såler og skær, som du placerer i dine sko. Alle de skær og såler, du ser i denne kategori, er designet til platfoet, hvilket betyder, at de er anatomisk konstrueret med buestøtte.

Buestøtten er let konstrueret og giver lindring i buen og hjælper med at fordele kroppens vægt jævnt over fodens overflade, hvilket lindrer fødderne, men giver også komfort og lindring til hele kroppen. Støtten giver også fødderne en ordentlig belastning og dermed lindrer både knæ, ryg og hofter.

- Brug, stabile sko med anatomisk støtte. HER kan du se alle vores footy sko
- Brug anatomiske såler med buestøtter designet til at modvirke platfoet og lindre ubehag

231 produkter

231 produkter

Du har set 36 ud af 231 produkter