• Fri fragt fra 599kr
  • Levering 1-3 hverdage
  • Sikker betaling via Klarna

Severs syndrom - hælsmerter hos børn.

Her finder du produkter til Severs syndrom, der lindrer hæl smerter hos børn.

Hvad er Severs syndrom?
Severs syndrom er en tilstand, der primært påvirker børn mellem 9 og 15 år. Severs skade indebærer en overbelastningsskade i hælbenets vækstzone. Børn ramt er normalt fysisk aktive, og begge hæle kan lide på samme tid.

Severs syndrom, også kendt som calcaneal apophysitis, er en smertefuld knoglesygdom forårsaget af betændelse i vækstpladen, der sidder i hælen. Smerten fra Severs skade er karakteriseret ved en smerte i hælbenet under eller efter fysisk aktivitet. Smerten kan også sprede sig til siderne af hælen og bunden selv, ned mod fodens bue. Mange børn, der har Severs skade, oplever også hævelse og rødme på hælen, gangbesvær, ubehag og stivhed. Hvilket kan forhindre den person, der lider af besværet med at udføre deres sport eller anden fysisk aktivitet.

Severs syndrom opstår normalt, fordi hælbenet vokser hurtigere end benmusklerne og sener gør. Som følge heraf bliver muskler og sener stramme og overbelastede. Det hjælper også med at gøre hælen mindre fleksibel og øger belastningen på hælens vækstplade.  De fleste børn, der lider af skaden, laver hovedsageligt fysiske aktiviteter eller sportsgrene, der involverer hårdere stødabsorbering og eksplosivitet.  Skaden har dog også ramt stillesiddende mennesker.

Severs skade heler af sig selv, men smerten kan opfattes som både ubehagelig og vanskelig.  Hvor hurtigt skaden heler adskiller sig fra person til person, nogle slippe af med deres problemer efter et par uger, andre et par måneder, mens nogle oplever problemer i flere år.

Symptomer Severs syndrom

Severs syndrom skaber ubehag og smerter i hælen og smerten eskalerer under aktivitet og gå

-Smerter i ryggen af hælen. Smerten i hælen er normalt placeret på siderne af hælen, tilbage eller under hætten
-Smerter, der eskalerer under aktivitet, eller efter fysiske aktiviteter, der omfatter løb og hoppe
-I ro, smerten aftager
-Smerteni en, eller i begge hæle

Behandling for Severs syndrom

På trods af skaden er det vigtigt at lave fod- og benøvelser. Hvor øvelserne skal indebære at strække og styrke musklerne og senerne i benene. For at få de rigtige øvelser skal du kontakte sundhedsplejerske eller en fysioterapeut (fysioterapeut), der kan undersøge hælsmerterne og oprette et rehabiliteringsprogram.

For at nedbringe den ubehagelige hævelse, der kan opstå i forbindelse med Serve Injury, kan du bruge en ispose mod det hævede område. Husk dog ikke at placere isposen direkte mod huden. For at blive kold mod det berørte område kan du også bruge køle liniment, hvilket giver en hurtig og kølende effekt på huden.

Du kan også pakke hælen eller bruge en kompression strømpe, der er designet til at reducere smerter og hævelse i hælen. For at lindre smerten kan du også bruge en hælkop eller hælindsats, der har en stødabsorberende effekt. Hvilket betyder, at det giver støtte til hælen og samtidig lindrer den skadede hæl.