• Fri fragt fra 599kr
  • Levering 1-3 hverdage
  • Sikker betaling via Klarna

Springerknæ

SPRINGERKNÆ

Her finder du anbefalede produkter, der hjælper med at lindre ved springerknæ.

Knæet er et af kroppens største led og skal tåle store belastninger. Ved hvert skridt, der tages, vil store dele af kropsvægten kun blive båret af knæene. Springerknæ er en af ​​de mest almindelige sportsskader og rammer normalt personer, der er aktive i krævende sportsgrene som atletik, volleyball eller andre mere fysiske aktiviteter, hvor der indgår meget spring. Skaden opstår normalt ved gentagen belastning af patellasenen, dvs. senen under knæskallen.

SYMPTOMER PÅ SPRINGERKNÆ

-  Smerter i senen under knæskallen
- Smerter og stivhed under og efter træning
- Stivhed om morgenen
- Hævelse under knæskallen og smerter ved tryk omkring område
- Smertefølelse når du hopper, løber eller går
- Kan også mærkes, når man bøjer knæet

De, der lider af springerknæ, oplever normalt smerter over knæskallen men også omkring knæskallen. Smerten mærkes hovedsageligt i den nederste del af knæskallen, og mange oplever også, at smerterne tiltager, når man går op ad trapper eller går ned ad bakker. Det er også almindeligt at opleve lokal smerte og stivhed i leddet under og efter fysisk aktivitet. De, der lider af at springerknæ kan også opleve stivhed i musklerne omkring knæene efter morgenen eller efter at være stillesiddende i en periode.


HVAD ER
SPRINGERKNÆ?

Patella Senetendinit også kendt som springerknæ, er en seneskedebetændelse i underkanten af ​​knæskallen. I og omkring knæskallen er der en større muskelgruppe, hvor blandt andet flere og færre sener smelter sammen til en meget større sene. Denne sene stikker ind og går over knæskallen og stikker også under knæskallen. Springerknæ er resultatet af et slid i senen og skyldes en længere overbelastning under aktivitet.

Fordi springknæet skaber smerter på grund af en betændelse i knæskallens fæste, der sidder i knæskallssenen. Lindring er en vigtig del af behandling og smertelindring ved betændelse.  Ved at lindre knæet med forskellige former for knæ puder og støtte, får knæet eller betændelse en chance for at helbrede i fred. I vores udvalg finder du forskellige produkter, der er designet og tilpasset for at forhindre overbelastning, samt behandle smerte og ubehag ved at springerknæ.

Der findes forskellige knæstøtter til alle aktive mennesker, der lindrer smerter og forhindrer hævelse. Knæbeskyttere med kompressionsstøtter er designet til at hjælpe med at lindre, stabilisere og støtte det betændte område. Knæstøtterne er desuden tilpasset til at give en sikker pasform med maksimal bevægelsesfrihed til både forebyggende formål, og ved genoptræning ved en knæskade. De giver behagelig støtte og mindsker også risikoen for skader og øger blodcirkulationen i knæet. De kan også med fordel bruges i sportsaktiviteter og i hverdagen.

Du finder også sko i vores sortiment fra blandt andet mærket Saucony, der kan dæmpe under forskellige bevægelser såsom at hoppe eller lande hoppet. Flere af vores saucony modeller kan findes HER.
Du kan også reducere symptomer med springerknæ som at undgå aktivitet, der forårsager smerte, deltage i  forskellige rehabiliteringsprogrammer eller regelmæssig stretching.