• Fri fragt fra 599kr
  • Levering 1-3 hverdage
  • Sikker betaling via Klarna

Supination

Her finder du anbefalede produkter, der hjælper med at stabilisere fejlstilling under supination og reducerer risikoen for overdreven supination.

Det er relativt usædvanligt at supinere, og det anslås, at omkring 7-8% af befolkningen supinerer. Det er en naturlig del af kroppens teknologi og er helt normal, hvis det gøres korrekt. Normalt behøver en supination ikke altid korrigeres, men hvis belastningen på foden er overdreven, kræves der meget dæmpning for at forhindre, at fødder, krop eller knæ kommer til skade.

MEST ALMINDELIGE TEGN I SUPINATION

- Fleksibel fod, der bevæger sig udad
- Ydersålen er mere slidt på ydersiden af skoen
-  Høj bue
- Svaghed i visse muskler i foden
- Hjulbenthet

Kroppen har et flerdelt og sammenkoblet system, der begynder ved fødderne. En menneskelig fod indeholder et sæt af 26 ben, 20 muskler, 106 ledbånd og 33 led led med den opgave at stabilisere hele kroppen. Hvis teknikken med fodreduktion til en vis grad er anderledes, kan retningen af hele kroppen svækkes. Ved supination kan det enkelt beskrives, at foden går udad. Hvilket betyder øget belastning på ydersiden af ​​hælen, ydersiden af ​​mellemfoden og en normal afvikling af skridtet på ydersiden af ​​forfoden.

HVAD ER SUPINATION?
Supination er det modsatte af pronation og er en ydre rotation af foden, der indebærer at der lægges en belastning på ydersiden af ​​foden. S Supination er en mindre fejlstilling, der også kan påvirke resten af ​​kroppen og kropsholdningen. Som en pronation varierer graden med fodens vinkel, hvilket betyder, at der er forskellige former for supination. En vinkel mellem -3°og 0° der er et strejf af lys supination, mens en udgangsvinkel større end >3 ° betyder, at foden har en høj og overdreven supination. Det er almindeligt, at en fejlstilling under supination giver anledning til forskellige lidelser eller fejlstillinger. Men en let supination forårsager normalt ingen problemer.

Supination kan også være skadeligt, når det forekommer for længe eller når foden ikke kan kontrollere udadrotationen. Langvarig og overdreven supination betyder, at nogle dele af foden er nødt til at arbejde for meget i forhold til andre. De bliver slidte og trætte, mens ubrugte led og muskler ikke opretholder styrke og modstand. Overdreven supination kan derefter føre til overbelastningsskader. Det er netop denne overdrevne supination, hvor du strækker ydersiden af foden, at for eksempel benhinnebetændelse kan forekomme som følge.

PROBLEMER I FORBINDELSE MED OVERFØRSEL AF SUPINATION

- Smerter langs ydersiden af foden, midten af fodsålen og den yderste ankel.
- Forskellige smerter og ubehag i ankelmusklerne og knæene
- Reducerer ankelfleksibilitet
- Foden får sværere ved at absorbere stød, når man går eller løber
- Påvirker kroppens teknologi
- Belaster anklerne og kan føre til forstuvninger

For at korrigere fodens position og modvirke supination kan du bruge gode stødabsorberende sko eller indlægssåler, der forhindrer din fod i at rulle udad. I vores sortiment finder du forskellige anbefalede produkter, hvor du finder hælpuder eller indlæg med en mere neutral støtte til foden. Indlæggene giver stabil støtte til både ankel og hæl. Det er godt for dig, der har problemer med supination, da det afbalancerer hele kropsvægten på foden. De hæmmer supination og kan også anvendes i tilfælde af overdreven supination.

Hælpuderne lindre sener, ledbånd og led lindre dine problemer med fejl belastning. Hælpudens hældning giver dig en mere opretstående gangstil, samtidig med at du giver stabil lindring.  Hvilket giver foden en mere korrekt position. Når det kommer til sko, bør du vælge en robust sko med meget støtte, der hjælper kroppen med at holde sig afbalanceret og i en behagelig position. Men andre faktorer spiller også en stor rolle som drop,dæmpning og følelse. Ankelstøtte kan også hjælpe med at belaste foden korrekt.

42 produkter

42 produkter

Du har set 36 ud af 42 produkter