• Fri fragt fra 599kr
  • Levering 1-3 hverdage
  • Sikker betaling via Klarna

Svedige fødder

Her finder du anbefalede produkter, som hjælper dig med at behandle og lindre problemer med svedige fødder og fodsved.

Alle mennesker har svedige fødder, men nogle er mere påvirket end andre, og det er som regel et tabu, hvis man selv er påvirket. Men det er vigtigt at huske, at sved er en naturlig del af kroppen at køle ned på. Dette er for at opretholde en normal kropstemperatur. Derfor er det vigtigt ikke at lade fodsveden tage helt over. Fodsved er ikke en sygdom og opstår normalt, når fødderne holdes begrænset i forskellige miljøer eller i sko, der ikke trækker vejret ordentligt.

MEST ALMINDELIGE TEGN PÅ FODSVED

-  Stærk lugt
-  Svettekjertler er overaktive
- Hyperhidrose – overdreven svedtendens

Sveden fra hænder og fødder er naturligt og vigtigt for at have en god gribefunktion. Hvis du ikke sveder, får du et dårligere greb, der fører til, at du mister ting eller glider, hvis du går barfodet. Men for meget sved fra hænder og fødder kan også føre til dårligt greb. Svedige fødder og fodsved opstår på grund af, at fødder konstant afgiver fugt. Når fugt nedbrydes af bakterier på huden, opstår der nogle gange ildelugtende duft. Duften kan forblive i både sokker og sko.

HVAD ER FODSVED?
Der er svedkirtler overalt på kroppen og i fødderne er der flere svedkirtler end andre steder på kroppen. Fodsved opstår ikke på grund af dårlig hygiejne. Uden svedige fødder eller overdreven fodsved kan være forårsaget af det faktum, at svedkirtlerne i fødderne producere en unormal mængde sved på grund af en ubalance eller kropstemperatur.

Derfor er det vigtigt at behandle fodsved så effektivt som muligt. Ikke kun for at undgå den ubehagelige lugt, men for at forhindre flere fodproblemer, såsom fodsvamp eller vorter, der kan opstå på grund af for våde fødder. I vores sortiment finder du alt fra duftposer og fodplejeprodukter til fodbade og sokker.

For at forhindre svedige fødder og fodsved kan du bruge duftspray, der renser, opfrisker og samtidig forhindrer ubehagelige lugte i dine sko. Sprayen modvirker bakterier og neutraliserer skoens materiale uden at påvirke åndbarheden. Fodsved kan også undgås med foddeodoranter og fodspray, der opfrisker fødderne og holder dem tørre. Med fodbalsam kan du også nemt og smidigt friske dine fødder, hvilket forhindrer dårlig lugt i at opstå takket være dens forskellige egenskaber.

Et iltrigt fodbad kan også være effektivt til at fjerne ildelugtende fødder. Fodbade er specielt designet til at modvirke fodsved. Fodbadet forbedrer også hudens kvalitet ved at hele sprukne hæle og blødgøre callesus. Efter et fodbad lad dine fødder tørre ordentligt og bruge sokker i naturlige materialer (såsom bambu, bomuld, uld og silke), der gør det muligt for huden at ånde.

Men for at lindre ubehag med svedige fødder, kan du også bruge duftposer som smidigt og nemt fjerne lugte. Duftposerne absorberer fugt, neutraliserer pH-balancen, modvirker bakterier og tilføjer en frisk duft. Du kan bruge duftposerne i alle typer sko, men også i sportsudstyr som handsker og tasker. Uanset hvilket produkt du foretrækker, har vi mange forskellige produkter, der kan hjælpe dig med at leve så naturligt som muligt med svedige fødder. For at vide, hvordan hvert enkelt produkt kan hjælpe dig, kan du nemt klikke på produkterne og læse om deres specifikke egenskaber.
VI TIPS
For at undgå fodsved er det vigtigt at opretholde en god fodhygiejne. Vask dine fødder en gang om dagen. For eksempel kan du vaske dine fødder med enkle børster designet til fødder. Hvilket ud over at rense dine fødder giver dig en god fodmassage under brug men også øger blodcirkulationen.

Brug skosåler med aktive kulfilter, der også modvirker lugt og kan bruges i alle typer sko.

 

196 produkter

196 produkter

Du har set 36 ud af 196 produkter