• Fri fragt fra 599kr
  • Levering 1-3 hverdage
  • Sikker betaling via Klarna

Udtrådt hælpude

Her finder du produkter, der er designet til at give smertelindring og komfort i tilfælde af en udtrådt hælpude.

Hvad er en udtrådt hælpude?

Udtrådt hælpude er, hvad det lyder som, det betyder, at hæl puden er blevet trampet ud. Fordi hælpuden er blevet trampet og fladere, betyder det, at hælens naturlige stødabsorbering påvirkes – hvilket skaber både smerte og ubehag.

Udtrådt hælpude kaldes også hæl pude utilstrækkelighed og " Fat pad syndrom".

Hæl pude er også benævnt Calcaneodynia, hæl pude utilstrækkelighed, tramp klit betændelse, betændelse i puden, udtrådt hælpude eller hæl pude atrofi.

Symptomer på en udtrådt hælpude
Hvis du har en udtrådt hælpude, du har smerter over hele fodens pad, men smerten kan også placeres rundt om kanterne af din fod. Det er også almindeligt for små "bobler" eller hvide prikker, der er omkring, eller under hælen under belastning. Det er også almindeligt at føle, at smerten forværres i løbet af dagen, eller når hælen udsættes for mere og mere belastning.

-Smerter under hælen
-Smerter på bagsiden kanten af hælen pude og på siden af hælen (linje ømhed)
-Første skridt om morgenen og de første skridt efter stillesiddende krukker føle bedre
-Smerten eskalerer, mens hælen er belastet
-Smerten eskalerer, selv når barfodet gå på hårde overflader
-Heel er følsom over for belastning og er øm

Hvorfor har jeg smerter i hælen?

Hælen pad, eller fedt pad, som det også kaldes, består af en 2,5 cm tyk fedtvæv mellem huden på foden og dens hæl knogle. Hælpuden fungerer som en pude, hver gang vi læsser foden. Hælhynden består af små segmenter, der er fyldt med fedt, som igen er omgivet af en struktur af stærkt bindevæv. Hvilket virker som støddæmper.

Når disse strukturer går i stykker, på grund af en hård eller forkert belastning, kan fedtcellerne ikke forblive på plads under hælen. Uden dem flyder de ud, og hælpuden mister sin funktion.  Der er både smerte og ømhed i hælen under belastning.

Behandle udtrådt hælpude

For at behandle og lindre dine problemer med en trampet hæl pad, eller hæl pude utilstrækkelighed, som det også kaldes, den belastning, der forårsager smerte skal korrigeres. Hvilket gøres ved at anvende forskellige former for stødabsorbering.

Ved at bruge fodjusterede sko, der har stødabsorbering og understøtter hele din fod , giver du hele din hæl den stødabsorbering, den har brug for. Derfor er det også vigtigt at tænke over, hvilke sko du bærer, og hvilken overflade du går på. For eksempel, hvis du går i flade ballerina sko uden skær eller i Converse i en lang periode, kan du få en forkert belastning på dine hæle.

Da den trampede hælpude afhænger af belastningen, betyder din vægt også noget. Hvor for eksempel gravide kvinder eller en person, der får en masse vægt på kort tid risikerer at have problemer med smerter i hælen.

Produkter til en udtrådt hælpude

For at lindre hælene og samtidig "saml" hælen , kan du bruge footy, bløde og dæmpning sko. Her kan du se alle vores sko med en blød fodseng , og HER kan du se alle vores sandaler, der har en blød fodseng , der lindrer hælen. Sandalerne kan også bruges indendørs, så du undgår at gå barfodet derhjemme.

Du kan også bruge bløde, stødabsorberende såler, hælindsatser og hælkopper designet til at lindre hælen og lindre smerten. I denne kategori finder du produkter, der er specielt designet til at lindre hælen og lindre smerte, ømhed og ubehag.

77 produkter

77 produkter

Du har set 36 ud af 77 produkter