• Fri fragt fra 599kr
  • Levering 1-3 hverdage
  • Sikker betaling via Klarna

Behandl ustabil ankel

Her finder du produkter, der hjælper dig med at behandle ustabile ankler, men også forebygger skader fra forstuvninger.

Ustabil ankel er et almindeligt fodproblem og kan ramme alle, både mænd og kvinder i alle aldre. De fleste mennesker, der lider af en ustabil ankel, er dem, der er fysisk aktive og ofte har forstuvet deres fod. Er du ude at gå en tur, er en jævn vej normalt ikke et problem ved en ustabil ankel, men når underlaget bliver ujævnt, øges ustabiliteten i anklen. Ustabile ankler opstår normalt under, aktivitet i skoven, sportsgrene, der går sidelæns eller når man går på bakket terræn eller ujævnt underlag. Desværre dukker en skade eller ustabil ankel ofte op igen og forårsager mere ubehag mere end én gang.

EGENSKABER VED USTABILE ANKEL

-Ved indlæsning bøjer foden uventet
-Der er normalt en eller flere forstuvninger
-Foden er ustabil
-Svært ved at gå på ujævne underlag
-Fælles er nye forstuvninger eller overstretching

Ved problemer med en ustabil ankel har man ofte problemer med forstuvninger eller ankelforstuvninger. Med en forstuvet fod betyder det, at du har beskadiget vævene omkring leddet og hævelsen kommer som regel af de blødninger, der kan opstå ved forstuvninger af foden. Når du forstuver foden, opstår der smerter og hævelse omkring det berørte område. Men blødning kan også forekomme. Hvis du også tidligere har haft problemer med kontinuerlige forstuvninger, kan det også få dine ankler til at blive ustabile eller svage.

BEHANDL USTABIL ANKEL

De fleste, der lider af ustabile ankler, stoler normalt ikke på deres fødder, da anklen bøjer uventet under belastning. I tilfælde af en ankelforstuvning, kan den tilskade komne få hjælp af støttende, stabiliserende og styrkende produkter. Dette er for at hjælpe anklen ikke at forstuve igen. I vores sortiment finder du produkter, herunder ankelstøtter, der giver din fodled både stabilitet og støtte. Ankelstøtten giver dig også både kontrol og sikkerhed, når du udfører forskellige aktiviteter. Ved at bruge fodbeskyttelse giver du din skadede ankel den støtte, den har brug for, uden at risikere at forstuve eller vride din fod igen.

For også at lindre de smerter, der opstår ved ustabile ankler, kan du bruge liniment. Liniment fås både som opvarmning og afkøling, hvor det kølende liniment virker beroligende på betændelse i muskel-, led- og bløddelsskader. De varme liniments giver en behagelig, opvarmning massage til spændte, stive muskler og led. Hvis du vil læse om liniment og dets egenskaber, skal du klikke på det respektive produkt. For at lindre dit ubehag kan du også træne dine fødder og ankel ved at give dem styrke og stabilitet.  

Du kan også gå til fysioterapi med balance og muskeltræning. Brug stabiliseringsbeskyttelse og tape. Undgå ustabile og ubehagelige sko eller sko med høje hæle. Eller hvis et velopført rehabiliteringsprogram ikke hjælper, kan en mulig operation være påkrævet.