• Fri fragt fra 599kr
  • Levering 1-3 hverdage
  • Sikker betaling via Klarna

Reflekser

Her finder du reflekser, der gør dig synlig i mørket, både for bilister, cyklister og andre fodgængere.

Refleks er et hjælpemiddel der redder liv hvert år, refleksen beskrives normalt som et hjælpemiddel der reflekterer lys. Alle vores reflektorer er lavet af et specielt materiale, der gør, at de lysstråler, der rammer reflektoren, går tilbage og reflekteres. Hvilket betyder, at refleksioner er tydeligt synlige i mørke, når en lyskilde rammer dem, selv langvejs fra.

Derfor er reflekser noget, som alle bør bruge, især i de mørkere tider af året. I vores udvalg af reflekser er der sjove reflekterende kvaster, som du kan sætte på din taske, jakke, hue eller andet tilbehør. Men også de mere klassiske reflekser som refleksveste og refleksbånd. Du kan også købe hængende reflekser, der fås i både prismereflektor og blød plastikreflektor og ofte er formet i cirkler men findes også som kvaster og forskellige sjove former til børn.

Der findes også refleksspray, som du kan sprøjte på dig selv. Sprayen giver et tyndt overfladelag, der er usynligt i dagslys, men reflekterende i mørke. Hvilket gør den perfekt under dårlige lysforhold som under aftenturen, løbeturen eller cykelturen.

Husk at tjekke dine reflekser efter hver sæson, det er almindeligt at reflekserne forringes med tiden og slides. Hvilket får dem til at miste deres effekt. Det du kan gøre er at teste dine reflekser ved at hænge dem op i et mørkt rum og tænde en lommelygte på reflekserne fra få meters afstand. Får du en kraftig refleksion, har refleksen ikke mistet sin virkning, men oplever du ikke en kraftig refleksion, er det tid til at ændre sig. Det er bedst, hvis du hænger en ny refleks ved siden af ​​en gammel og sammenligner – hvis den gamle refleks er mærkbart værre end den nye, er det tid til at smide den gamle væk.

Hvor skal du have reflekser?

Det kan være svært at vide, hvor du skal placere din refleks. Men det er godt at huske på, at reflekser bedst ses, hvis de er i bevægelse. Jo større refleks, jo bedre – og derfor er det en fordel at bruge refleksveste, der dækker hele overkroppen. Men det er også vigtigt at tænke på at bruge reflekser, der er placeret lavt på ben og arme.

Med en refleks kan man ses på en afstand af cirka 125 meter i mørke fra et billede med nærlyset tændt, og en person klædt i mørkt tøj kan ses uden refleks i en afstand af cirka 25 meter - så det er derfor ikke så overraskende, at reflekser redder liv.

Hvilke reflekser er bedst?

Udvalget af reflekser er større end nogensinde, og derfor kan det være svært at vide, hvilken refleks man skal købe. Men tænk på at købe reflekser, der er godkendt, med SIS eller CE-mærkning. Tænk også på at bruge flere reflekser, gerne flere steder på kroppen og steder som arme og ben, der er i bevægelse. Det gør dig nemmere at få øje på.

Hvordan er en refleks opbygget?

En refleks er baseret på et princip, hvor refleksen skal reflektere indkommende lys i samme retning, som lyset kommer fra. Reflekser er generelt lavet af prismer eller mikroprismer, hvor lyset reflekteres på tre sider. Andre reflektorer reflekteres gennem mikrosfærer, hvilket giver samme effekt gennem lysets brydning og refleksion.

Grænsekrav til reflekser og reflekterende materialer er opstillet i tre europæiske standarder, ISO 20471 advarselsbeklædning, EN 1150 beskyttelsesbeklædning til fritidsbrug, f.eks. refleksveste, og EN 13356 reflekterende produkter.