• Fri fragt fra 599kr
  • Levering 1-3 hverdage
  • Sikker betaling via Klarna
Hvordan får man benhindebetændelse?
Tips og råd til dine fodproblemer

Hvordan får man benhindebetændelse?

Benhindebetændelseer en type skade, der kan være forårsaget af overanstrengelse eller gentagne bevægelser.

Der er flere forskellige årsager til, at man får bughindebetændelse, og nedenfor kan du læse nogle af de mest almindelige årsager til betændelsen er:

Overanstrengelse: Overdreven motion eller sport kan øge risikoen for benhindebetændelse.
Gentagelse af bevægelser: Nogle sportsgrene, såsom løb eller cykling, involverer gentagelse af visse bevægelser, som kan forårsage overbelastning og beskadigelse af bughinden.
Forkert teknik: At udføre en bevægelse forkert, for eksempel hvis du ikke har den korrekte teknik, når du løber eller cykler, kan forårsage overbelastning og skade på benhinde.
Dårlige sko: Dårlige sko kan forårsage overbelastning, fejlbelastninger og beskadigelse af benhinde. Det er fx almindeligt at få benhindebetændelse, hvis man pronerer (anstrenger indersiden af foden eller har et indadvridning af foden) eller har problemer med supination (spænder ydersiden af foden eller drejer foden udad. Så mange mennesker kan slippe af med deres benhindebetændelse, hvis de skifter sko) eller supplerer med et indlæg, der modvirker fejlbelastningen.
Overvægt: Overvægt kan øge belastningen af benhinde og øge risikoen for skader.

Har du benhindebetændelse, kan du selv lindre generne ved at bruge kompressionsstrømper og bruge benvarmere eller andre produkter, der holder benene varm. Hvis dine problemer ikke forsvinder, anbefaler vi, at du kontakter sundhedsvæsenet for nærmere udredning og behandling.

You will also like this