• Fri fragt fra 599kr
  • Levering 1-3 hverdage
  • Sikker betaling via Klarna
Hvordan ser en platfod ud?
Tips og råd til dine fodproblemer

Hvordan ser en platfod ud?

En platfod, også kendt som pes planus, er en fodstruktur, hvor fodbuen, som normalt ville være let hævet, næsten eller helt fladt ligger mod jorden, når du står.
Platfod kan være medfødt eller udvikle sig over tid. Her er nogle kendetegn og tegn på platfod:
Lav fodsvang: Et af de mest tydelige tegn på platfod er en lav eller helt flad fodsvang. Normalt dannes en bue langs indersiden af foden, men hos personer med platfod er denne bue mindre synlig eller mangler helt.
Hele foden i kontakt med jorden: Når en person med platfod belaster foden, vil hele fodsålen være i kontakt med jorden eller gulvet i stedet for kun hælen og forfoden.
Overdreven pronation: Platfod kan føre til en overdreven pronationsbevægelse, hvor foden ruller indad, når du går eller løber. Dette kan føre til, at foden og anklen drejer indad.
Mulig hævelse eller smerte: Nogle mennesker med platfod kan opleve hævelse, smerte eller træthed i fødderne, især efter længere perioder med stående eller aktivitet.
Fodens form: Visuelt kan en platfod se bredere ud end en fod med normal svang, især når den står.

Det er vigtigt at huske, at platfod i sig selv ikke altid forårsager smerte eller problemer. Mange mennesker har naturlige variationer i fodstrukturen og har platfod uden gener. Dog kan platfod undertiden føre til problemer som overdreven pronation, ankelsmerter eller knæproblemer, især hvis de er mere udtalte.

Symptomer på platfod
-Smerter og ømhed i fodsområdet, især langs indersiden af foden og området af svangen, der intensiveres under belastning.
-Følelse af træthed og overanstrengelse i fødderne, der kan forværres i forbindelse med aktivitet.
-Nogle gange kan der opleves hævelse omkring senen bag den indre fodknogle.
-Problemer, der kan påvirke knæ, hofter og ryg på grund af den forkerte belastning, der opstår med platfod.
-Vanskeligheder med balance og stabilitet på grund af den sænkede fodsvang.
-Det er også almindeligt at opleve, at smerten stiger under belastning, og der kan også være gener som knæsmerter, rygsmerter og smerter i hoften.

You will also like this