• Fri fragt fra 599kr
  • Levering 1-3 hverdage
  • Sikker betaling via Klarna

Benhindebetændelse

BENHINDEBETÆNDELSE

Her finder du produkter, der modvirker den forkerte belastning og lindre smertern forbundet med Benhindebetændelse.

At løbe og gå meget er godt for både krop og sjæl, men en smerte forbundet hermed er aldrig sjov. Benhindebetændelse er noget, som mange mennesker på et tidspunkt har oplevet eller lidt af. Det opleves ofte i forbindelse med at gå, stå, løbe eller udføre en anden form for hurtig eller høj belastning. Det har dog en tendens til at påvirke dem, der belaster dele af kroppen på en forkert måde, for eksempel ved pronation. Det kan også påvirke dem, der har en høj fod bue, er platfoded eller dem der lige er begyndt at træne fordi kroppen ikke er i stand til at absorbere de stød, der opstår under træning. Selv efter at have været stillesiddende i et stykke tid, kan benene også føles stive. Mange mennesker kan derefter opleve, at de første skridt har tendens til at være smertefulde, men at smerten derefteraftager efter et stykke tid.

SYMPTOMER PÅ BENHINDEBETÆNDELSE

- Smerter på indersiden eller forsiden af underbenet

- Ømhed og let hævelse af underbenet

- Stivhed i benene, især når det er meget stillesiddende, hvilket forbedres efter at have gået i et stykke tid

- Smerter under eller efter fysisk aktivitet, som kan mærkes under træning eller endda i hvile, hvis træningen fortsætter.

-Smeltning ømhed efter dagens bevægelse

Normalt er benhindebetændelse en slidskade, der opfattes som en smerte på indersiden af skinnebenet, hvor underbenets muskler og sener trækker sig sammen. Det er også almindeligt at opleve smerter på forsiden eller indersiden af underbenet. Men også på  skinnebenene om aftenen, hvis du har gået og stået meget i løbet af dagen. Oftest føles det normalt et par decimeter over anklen.

Smerten fra slidskaderne kan gøre det mere problematisk i hverdagen. De fleste af dem, der lider af benhindebetændelse, bliver fri for deres lidelser. Men hvis symptomerne bliver for håndgribelige eller for langvarige, kan en behandling være nødvendig. Det er dog vigtigt at forsøge at undgå, at symptomerne bliver langvarige, hvilket forhindres ved at behandle symptomerne så hurtigt som muligt.


HVAD ER
BENHINDEBETÆNDELSE?

Underbenet består af to ben, den indre lidt større knogle kaldes tibia og den ydre lidt mindre kaldes fibula. Omkring knoglerne er der et såkaldtd benhinder, der sidder ekstremt dvs. fibula. I benhinden sætter sig blandt andet muskler, der sender forskellige signaler til nervesystemet. Underbenshinderne er ekstra smertefølsomme og kan føre til overbelastning. Oftest er det indersiden af skinnebenet / smalbenet som så gør ondt.

I vores sortiment finder du forskellige produkter, der kan lette dine tjenester. Først og fremmest er det vigtigt at hvile sig fra den fysiske aktivitet, der får dit ubehag til at opstå eller gradvist øges. Du kan fortsætte med at træne, men det er vigtigt at udføre en form for fysisk aktivitet, der ikke belaster dine ben. Hvis dine symptomer ikke passerer efter et par uger, bør du søge behandling for at slippe af med dine symptomer. For eksempel kan du kontakte en fysioterapeut eller kiropraktor.

Du kan også behandle din benhindebetændelse med en pronation sål, der giver dig mulighed for at minimere din pronationbevægelse i foden såvel som i underben. Du bør også erstatte dine sko med fodformede sko, der understøtter din fod og har en stødabsorberende evne. Mange af vores fodformede sko kan findes HER.

Sports sokker med kompression eller kompressionsokker, som de også kaldes, øger blodcirkulationen i dine ben og lindre samtidig smerter i nederste del af benet. Ved at bruge støttestrømper eller kompresjon for legg styrker du muskelopvarmningen i benene. Hvilket igen bidrager til, at musklernes membraner varmer mere effektivt. Vadsleeves og kompressionsstrømper forhindrer også køling under aktiviteten, da køling ofte bidrager til yderligere problemer med benhindebetændelse. Vores kompression sports sokker kan findes HER og vadsleeves kan findes HER.  

67 produkter

67 produkter

Du har set 36 ud af 67 produkter