• Fri fragt fra 599kr
  • Levering 1-3 hverdage
  • Sikker betaling via Klarna

Forskel på benlængde

Her finder du produkter, der er udviklet til at lindre og behandle problemer i forbindelse med forskel i benlængde.

Forskel i benlængde kan føre til smerter i hofter og ryg på grund af den fejlstilling, der opstår. Forskellen i benlængde kan nemt afhjælpes ved hjælp af en hælinlæg, der hæver det kortere ben til den korrekte position og forhindrer fejlstillingen.

Normalt giver en mindre forskel i benlængde på op til to centimeter ikke anledning til problemer. Men ved en større forskel i benlængde kan der være risiko for rygproblemer på længere sigt.

Forskel i benlængde er ikke usædvanlig; ingen mennesker er helt symmetriske, og derfor er det måske ikke så mærkeligt, at vores kropshalvdele adskiller sig en smule fra hinanden. Forskellen i benlængde kan være synlig, men behøver ikke nødvendigvis at være det.

Årsagen til forskellen i benlængde kan være medfødt eller forårsaget af en sygdom. Det kan også skyldes en gammel benbrud, hvor benet kan være blevet lidt sammenpresset i bruddet. Eller en vis del af det beskadigede ben kan være gået tabt i helingsprocessen.

HVAD ER FORSKELLEN I BENLÆNGDE?

Forskel i benlængde betyder præcis, hvad navnet antyder, nemlig at der er en forskel i benlængden - og årsagen til denne forskel kan både være strukturel og funktionel. Den strukturelle forskel i benlængden indebærer, at det ene ben er kortere end det andet i skelettet.

En strukturel forskel i benlængden kan enten være medfødt eller være opstået som følge af brud, skader på brusken eller operation. Hvis benene er forskellige i længde, bliver bækkenbenet og rygsøjlen normalt skæve, hvilket igen kan medføre smerter i ryggen og hofterne.

SYMPTOMER PÅ FORSKEL I BENLÆNGDE

- Skæv stilling i kroppen
- Problemer med smerter i ryggen eller hofterne

1 produkt

1 produkt

Du har set 1 ud af 1 produkter