• Fri fragt fra 599kr
  • Levering 1-3 hverdage
  • Sikker betaling via Klarna

Gnavesar

Her finder du produkter til gnavesår, og som lindrer smerten og får såret til at hele hurtigere

Det sker for os alle på et tidspunkt i vores liv, sår på vores fødder. Gnavesår på fødderne kan være både smertefuldt og irriterende. Men hvis du har lidt af gnavesår, er det vigtigt, at du behandler og plejer såret, fordi gnavesår kan blive smittet.

Hvorfor får du gnavesår?

Gnavesår på fødderne opstår normalt på grund af friktion. For eksempel når huden på fødderne bærer mod sokker eller sko. Derfor er det almindeligt at få gnavesår, når du går i nye sko, eller hvis du tænder for stramme sko. Men, gnavesår kan også forekomme, hvis fødderne bliver våde i skoene, fordi risikoen for gnavesår stiger, hvis huden er fugtig.

Du kan få gnavesår flere steder, men det er almindeligt at få det på hælene, på puden eller på tæerne.

Hvis du føler kløe, irritation eller varme et eller flere steder på dine fødder, kan det være en indikation af, at du er begyndt at få gnavesår.

Gnavesår starter ofte som en væskefyldt blære, og det er også almindeligt, at blæren derefter går i stykker, hvilket igen danner et sår. Den chabing sår kan derefter blive smittet, og du kan se dette af hunden omkring led såret er rød, varm og hævet. Det er også almindeligt, at såret gør mere ondt, når det er inficeret, og at det er formildet hver i såret.

Det er også almindeligt at føle, at det gør ondt omkring led såret og smerten kan forværres med belastning, tryk og berøring.

De fleste gnavesår kan:
behandles selv, og du behøver normalt ikke at søge pleje til behandling af gnavesår. Du skal dog kontakte sundhedsplejerske, hvis du har gnavesårer, der ikke bliver bedre inden for en uge. Eller hvis du har diabetes og har problemer med gnavesårer.

For at slippe af med gnavesårer hurtigt og samtidig lindre smerten, er der flere ting, du kan gøre:

- Undgå at stikke huller i blæren. Blære beskytter huden, der dannes under blæren
-Vask rense såret med mild sæbe og vand
-Brug gnavesår patches, der lindrer smerter, beskytte såret, og at fremskynde helingsprocessen-Brug filtringe, tå  hætter, tå relievers,   tå,   tå dividers eller forskellige tå puder til at lindre det område, der gør ondt og er øm.

Undgå gnavesår
- Gennemgå dine sko og sokker, ved hjælp af sko, der passer godt på foden og ved hjælp af anatomisk designede sokker, sørger du for, at sokkerne passer godt på foden og ikke glider rundt i skoene. Her kan du se alle vores fodformede sko og HER kan du se sokker, der er designet til at give dine fødder komfort og samtidig minimere risikoen for at lide af sko gnavesår eller vabler.

-Hold fødderne tørre og skift sokker, husk at hvis du har problemer med svedige fødder, kan du også bruge skoindsatser og sokker, der har fjernet fugt fra dine fødder og holde dem tørre. Her kan du se alle vores produkter designet til at modvirke svedige fødder

- Smør fødderne med fodcremer. Mennesker, der har tør hud på deres fødder, problemer med revnede hæle eller hård hud til lettere og hyppigere gnavesårer. Fodcremerne modvirker dette og hjælper med at holde din hud både blød og elastisk. Her kan du se alle vores fodcremer.