• Fri fragt fra 599kr
  • Levering 1-3 hverdage
  • Sikker betaling via Klarna

Muskelsprængning i låret

Her finder du produkter designet til muskelsprængning i låret

Hvad er muskelsprængning i låret?

Muskelsprængning i låret betyder, at det er en muskelskade i låret, at leddet til blødning i, eller omkring muskulaturen. Blødningen er normalt på forsiden af låret, i en muskel kaldet quadricepsmuskel.

Muskelsprængning i låret opstår på grund af en skade på låret, for eksempel gennem et tungt spark eller chok, der fører til strækmærker af mindre blodkar og muskelfibre. Dette forårsager en blodakkumulering, også kaldet et hæmatom.

Muskelsprængning i låret er karakteriseret ved at opleve smerter i låret under skaden. Men det kan dø et par minutter før smerten bliver virkelig stærk. Derefter opstår hævelse, og låret bliver også hårdt. Mange mennesker, der har haft muskelsprængning i låret også har sværere ved at flytte deres lår og ben. I tilfælde af muskelsprængning er det også almindeligt, at blodafslip vises i det subkutane område af skadeområdet. Muskelsprængning er en almindelig skade inden for kampsport og holdsport, såsom håndbold, ishockey og fodbold – da der ofte er kropskontakt i form af intense brag og slag.

Symptomer på muskelsprængning

- Blå mærker foran låret
- Låret er hævet, og låret kan opleves som hårdt og spændt låret gør ondt 

Behandl muskelsprængning

For at behandle dine smerter og andre problemer, der opstår med muskelsprængning , kan du i den akutte fase sætte blødningen på trykforbindinger og holde benet i en høj position. Dette vil reducere hævelse og blødning. Du kan også bruge forskellige former for køleposer, som du lægger oven på det berørte område. Kulden hjælper med at lindre smerter. Du bør dog aldrig sætte koldt direkte mod huden, da det kan skabe forfrysninger. Du kan også bruge en kølende liniment, der lindrer den midlertidige smerte, reducerer hævelse og samtidig har en beroligende effekt på muskelstrækmærker.

For at lindre problemer er det vigtigt, at du forsøger at bevæge dit ben og være aktiv. Det er dog vigtigt, at du ikke overanstrenger dit ben, da dine muskler heler.

For at lindre smerter og stivhed, der kan opstå under muskelsprængning , kan du bruge opvarmning liniment. Når du bruger opvarmning liniment på en muskelstrækning, såsom muskelsprængning , det får musklen til at slappe af, mens stivhed forsvinder, fordi liniment øger blodcirkulationen. Linimentet accelererer simpelthen kroppens egen helbredende evne og gør det muligt for musklen at komme sig hurtigere.

I vores sortiment finder du Liniment fra flere forskellige mærker, og alle liniment har specifikke egenskaber, afhængigt af hvilken slags liniment du leder efter. Du kan læse mere om de forskellige liniments og deres egenskaber på deres specifikke produktsider.

4 produkter