• Fri fragt fra 599kr
  • Levering 1-3 hverdage
  • Sikker betaling via Klarna

Støttestrømper til gravide

Støttestrømper til gravide kvinder er specielt designet for at forbedre kroppens blodcirkulation under graviditeten. Under graviditeten kan dine ben hæve, blive trætte eller få åreknuder. Ved at bruge støttestrømper eller kompressionsstrømper kan du lindre disse lidelser. Støttestrømper til gravide kan også bruges forebyggende for at undgå hævelse af benene eller for at reducere risikoen for at udvikle åreknuder senere i livet. Her kan du se forskellige støttestrømper, der passer perfekt til dig, der er gravid, der er også støttestrømpebukser, der har ekstra plads til den gravide mave.

For dig, der er gravid, har du meget at tænke på, samtidig med at der er mange forandringer i kroppen. Men hvorfor har du brug for støttestrømper, hvis du er gravid? Den mest naturlige forklaring er vægtøgning. Selvom alle graviditeter er forskellige og alle har forskellige former for vægtøgning, er en fælles faktor, at vægtøgning får venerne i venen til at blive påvirket. Fordi de udsættes for ekstra pres. Samtidig med at livmoderen vokser, lægger det øget pres på venerne ved bækkenet og reducerer blodets evne til at blive transporteret tilbage til hjertet. For at fosteret kan få nok blod, øges mængden af blod i din krop, og blodet bliver samtidig tykkere, hvilket øger belastningen på venerne. Når du bliver gravid, bliver bindevævet i kroppen også løsere, hvilket er en vigtigt forberedelse før fødslen. Denne ændring, der er skabt af en øget koncentration af hormoner i progesteron, er dog ikke god for dine knogler. Årsagen til, at åreknuder opstår under graviditet er, at al den ekstra belastning, der opstår på venerne, skaber åreknuder. De fleste åreknuder forsvinder normalt helt eller delvist efter den første fødsel. Risikoen for at få åreknuder øges med antallet af graviditeter. Åreknuder i sig selv er ikke farlige, og du kan få dem uden at du kan se eller mærke det. Men det ser normalt ud som blålige små knolde på huden. Åreknuder kan få huden til at klø, blive øm, hævet eller kan gøre ondt, hvis du står meget eller sidder i samme position i lang tid. Under din graviditet samles meget væske i kroppen, hvilket får dine lægge og ben til at svulme op. Dette er også noget, du kan lindre ved at bruge støttestrømper.

I begyndelsen af din graviditet kan du bære almindelige støttestrømper, men når din mave begynder at vokse, skal du skifte til støttestrømper, der er beregnet til gravide kvinder. For eksempel har støttestrømpebukser til gravide kvinder en rem, der kan tilpasses den voksende mave.

Mange mennesker tror, at det er svært at finde ud af, hvordan man måler for at få den rigtige størrelse på deres støttestrømpe. For at finde ud af, hvilken størrelse du skal bruge, skal du måle omkring den smalleste del af anklen og den bredeste del af lægen. Eftersom dine ben kan hæve op i løbet af dagen, får du de bedste resultater, hvis du foretager målingen om morgenen. Når du bruger støttestrømpen, er det vigtigt aldrig at folde den øverste strømpekant ned, da det giver en forkert trykfordeling.

68 produkter

68 produkter

Du har set 36 ud af 68 produkter

Almindelige spørgsmål

Du kan börja använda stödstrumpor direkt, så fort du får reda på att du är gravid. Desto tidigare du börjar använda stödstrumporna, desto bättre. Stödstrumporna för gravida är framtagna för att förbättra kroppens blodcirkulation under hela graviditeten. Vilket motverkar svullna ben, trötta ben och trötta fötter. Samtidigt som det minimerar risken att du ska drabbas av åderbråck. Du kan använda stödstrumpor som är knälånga, eller du kan du använda stödstrumpbyxor för gravida, som har en unik funktion som anpassas efter den växande magen. 

Nej, du ska endast ha på dig stödstrumpor på dagarna när du är vaken. Det bästa är att du tar på dig stödstrumporna direkt på morgonen när du vaknar och tar av dem på kvällen innan du ska sova. 

Vi har ett sortiment av stödstrumpor som är designade för gravida och du kan se alla modeller på denna sidan.