• Fri fragt fra 599kr
  • Levering 1-3 hverdage
  • Sikker betaling via Klarna

Gigt - sko og såler, der kan lindre dit ubehag

Her finder du produkter, der er tilpasset dig, der har problemer med gigt. Produkterne er nøje udvalgt af vores fysioterapeut og er designet til at give dine fødder komfort og minimere generne forbundet med gigt.

Hvad er gigt?
Gigt er en ledbetændelse, der forårsager pludselig betændelse og skaber meget smerte og ubehag. Gigt kommer i "anfald", hvilket betyder, at betændelsen opstår hurtigt, er meget kraftig og heler derefter i løbet af få uger.

Betændelse opstår på grund af dannelsen af ​​krystaller af urinsyre i leddet. Urinsyre dannes, når kroppen nedbryder en gruppe stoffer kaldet puriner. Der kan dannes krystaller, især i leddene, hvis indholdet af urinsyre bliver for højt. Krystallerne kan sammenlignes med små skarpe nåle og forårsage betændelse i leddet, hvor de dannes. Det er krystallerne, der igen skaber smerten i leddet.

Når du lider af gigt, er det som regel det indre led i storetåen, der bliver betændt, men gigt kan også forekomme i andre led. Såsom ankelleddet, knæleddet og fingerleddet. Hvis du lider af tilbagevendende gigtanfald, bør du kontakte din læge, da der findes medicin, der forhindrer symptomerne i at gentage sig.

Symptomer på gigt
- Problemerne kommer som regel pludseligt
- Det er almindeligt, at problemerne starter om natten
- Betændelsen rammer ofte bunden af ​​storetåen og den bliver hurtigt rød, øm og hævet
- Følsom over for tryk og berøring
- Følelse af feber og kvalme og frossen

Når betændelsen aftager – hvilket den normalt gør efter et par dage, men det kan også tage op til en uge, kan huden over leddet begynde at skalle. Selvom gigt hovedsageligt findes i storetåen, kan det også påvirke flere led. Man kan have problemer med gigt i seneski og slimsække, der lægges rundt om f.eks. hælsenen.

Behandla gikt
Tänk på att om du har besvär, eller misstänker att du har besvär med gikt så kan du kontakta en vårdcentral för att få hjälp med behandling. För att lindra dina besvär själv så kan du avstå från alkohol och mat med högt purininnehåll och det rekommenderas även att du rör på dig regelbundet.

For at afhjælpe dine problemer i forbindelse med gigt, kan du bruge skoindlæg eller sko, der er stive, hvilket mindsker belastningen i foden. Sko og såler, der er bløde, bøjer alt for let, hvilket igen skaber og giver stress i fodens led. Du kan også placere en ortose i dine sko, som kan give yderligere støtte til de led, hvor der opstår gigt eller smerter.

36 produkter

36 produkter

Du har set 36 ud af 36 produkter