• Fri fragt fra 599kr
  • Levering 1-3 hverdage
  • Sikker betaling via Klarna

Hammertå

Her finder du produkter, der er designet til at lindre og behandle problemer forbundet med hammertå. Eksempelvis støtte og beskyttelse og sko, der er designet med en rummelig tåboks, der giver tæerne god plads og ikke presser, gnaver eller klemmer dine tæer.

Hvad er en hammertå?

Hammertå betyder, at en eller flere tæer ved siden af ​​storetåen er buede. Hammertå betyder, at de små led i tåen er buede, hvilket får tåen til at ligne en hammer. Fordi tæerne er bøjede, kan det skabe flere forskellige gener. Det kan for eksempel få sko til at gnide mod toppen af ​​tåen, og det er almindeligt, at der dannes en øm hård hud på toppen af ​​tåen.

Når man taler om hammertå kommer der som regel også globe toe, navnene er forskellige alt efter hvilket led det er der er bøjet. Når du har en hammertå, er leddet mellem første og anden tåknogle bøjet. Men ved kugletåen er leddet mellem anden og tredje tåknogle bøjet.

- Betyder, at tåen eller tæerne ved siden af ​​storetåen er skæve eller buede
- Tåen minder om en hammer på grund af buede led i tåen
- Hammertå opstår ofte i forbindelse med Hallux Valgus [skrå storetå]

Hvorfor får du en hammertå?

Hammertå kan opstå på grund af, at tåen tvinges i en unaturlig stilling, fx ved brug af for stramme sko, men kan også skyldes svage muskler. Balanceproblemer og smerter kan også opstå med en hammertå, fordi tåen ikke er placeret korrekt.

Det er også almindeligt at få en hammertå, fordi den ene tå er meget længere end de andre og derfor nemt kommer i klemme i skoen og dermed bliver buet. Hammertå gør som regel ondt og der kan også være hærdning der gør ondt. Det er almindeligt, at der opstår en hammertå, fordi den ene tå er meget længere end de andre og derfor nemt kommer i klemme i skoen og bliver buet.

Hammertå kan også opstå pga. Hallux Valgus, da storetåen trykker hårdt mod fodens anden tå. En anden årsag kan være, at fodbuen er længere end den burde være, så er det også nemt at få en hammertå.

Behandl hammertåen og afhjælp ubehag

Der er flere muligheder for at behandle, aflaste og rette hammertåen ud. Brug af en hammertåpude eller en tåudglatter betyder, at der påføres en løkke på den berørte tå, som både retter den klo-lignende deformation og også giver beskyttelse og aflastning nedenunder takket være en blød pude. Du kan også prøve at bruge specielle indlægssåler og sko, der ikke klemmer. Så er det vigtigt at bruge sko, der er brede foran og giver god plads til tæerne. Skoene må dog ikke være for store, så foden glider i skoen, når man går.

Når man har en hammertå, er det også almindeligt at have problemer med hård hud. Der dannes en induration på grund af tryk på huden, som igen forsvarer sig ved at gøre den hård og tyk for at beskytte mod presset. Hvis hård hud bliver ved med at blive udsat for tryk og yderligere slid, kan der opstå en ligtorne– det betyder, at hård hud har dannet en torn, der presses ind i huden.

At give dine fødder et beroligende fodbad og derefter forsigtigt file ned den hårde hud er også et skridt på vejen til at komme af med ligtorne. Efter du har filet dine fødder, kan du også smøre dem med en blødgørende salve. HER kan du se produkter, der er udviklet til at lindre hård hud og ligtorne.

- Brug rummelige sko eller sko med en rummelig tåboks, der ikke trykker eller gnaver
- Brug støtte eller beskyttelse til hammertåen, der lindrer ubehag og smerte